Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni ziyaretinde, "Her yerde güzel üniversiteler olabilir. Yeter ki üniversitenin öğretim elemanlarına destekler verilsin" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni ziyaretinde, "Her yerde güzel üniversiteler olabilir. Yeter ki üniversitenin öğretim elemanlarına destekler verilsin" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. İrfan Arslan’dan üniversite hakkında bilgi aldı.
Gül, rektörlükte yaptığı konuşmada, sabahtan bu yana Ağrı’da olduklarını ve temaslarda bulunduklarını anımsatarak, "Ağrı’yı içeride görmüş olduk. Sağ olsunlar vatandaşlar büyük sevgi ve muhabbet gösterdiler" diye konuştu.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne gelmeyi çok istediğini dile getiren Gül, şunları kaydetti:
"İş adamımız, kendi gönlü ile üniversite yapılması için olağanüstü bir fedakârlıkla bütün imkânlarını kullandı. Bir yandan devletin desteği, bir yandan İbrahim Çeçen’in desteği ile burası güzel bir üniversite olacak. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde burası bir bilim merkezi olacak.
Bazıları şöyle düşünebilir; Türkiye’nin doğusunda Ağrı’da acaba güzel üniversite olur mu- Onlara şunu hatırlatırım; ABD’de çok çok iyi üniversiteler New York’ta ya da Washington’da değildir. Onlar Amerika’nın çok uzak şehirlerindedir. Amerika da bazı şehirlerde sadece üniversite vardır. Bu üniversiteler şehirleri oluşturmuşlardır. Dolayısıyla bu tür düşünceler yanlış. Her yerde güzel üniversiteler olabilir. Yeter ki üniversitenin öğretim elemanlarına destekler verilsin. Cazibe merkezler oluşturulsun. Yeter ki o üniversite kendisini yoğunlaştırsın. Bakın o zaman neler yapılabilir."
Üniversitenin komşu ülkelere yakın olduğuna da dikkati çeken Gül, "Dolayısıyla çok büyük avantajlara sahip" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarını gezdi ve üniversiteye de adını veren Ağrılı iş adamı İbrahim Çeçen’e fahri doktora beratını verdi.
Gül, Çeçen’e fahri doktora beratı verdi-
Fahri doktora beratını almadan konuşma yapmak için kürsüye gelen Çeçen’e önce cübbe giydirilmesini isteyen Gül, "Beratını da verin" dedi.
Gül, Çeçen’e "Siz fahri doktorsunuz. Şimdi sizi dinleyebiliriz" latifesinde bulundu.
Çeçen ise yurt içinde ve yurt dışında birçok büyük esere imza attığını ancak kendisi için en büyük eserinin İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu söyledi. Çeçen, Ağrı’nın makus talihini bu üniversitenin yeneceğini ifade etti.
Gül, burada yaptığı konuşmada Çeçen’e fahri doktora vermekten büyük onur duyduğuna dikkati çekerek, en iyi yatırım alanının eğitim olduğunu belirtti. Gül, üniversitenin şehir üniversitesi olduğunu ancak bir iş adamının isminin verilmesinin sık karşılaşılan bir durum olmadığına işaret ederek, "Nadir bir olay. Nadir şeylerin değerli, kıymetli olması lazım" dedi.
Çeçen’in sözlerine anımsatan Gül, "Gittiğim illerde ben de bunu hatırlatırım. Sizin aileniz için ilelebet gurur kaynağı bu üniversite olacaktır. Bu üniversite büyüdükçe sizin ve ailenizin ilgisi ve irtibatı artacaktır" diye konuştu.
Gül, üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olacağını ve ileri götüreceğini belirterek, rektöre imkânlarını sadece kendi üniversitesine değil, çevredeki üniversitelere ve araştırmacılara da açması öğüdünde bulundu. Gül, Rektör Arslan’a "Sende başka üniversitelerde olmayan bir avantaj var. Arkanda çok güçlü bir iş adamı var" diye konuştu.