Hızlı bir şekilde toparlandık ve depremde de her hangi bir malzeme kaybımız olmadı
Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dr. Şebnem Kartal, '' Bu anlamda hızlı bir şekilde toparlandık ve depremde de her hangi bir malzeme kaybımız olmadı'' dedi.
Van'da yaşanan depremler sonrası Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki merkez binalarından çıkmak zorunda kalan ADSM, Ocak ayı ile birlikte eski devlet hastanesi ek polikliniklerinde hizmet vermeye devam etmişti.
Merkez ana binalarının hasar tespit raporunun temiz çıkması üzerine 6 Şubat 2012'de tekrar merkez ana binayı faaliyete geçiren yönetim, hekim sayısının azalmasına rağmen her gün 800 ile 1000 hastaya sağlık hizmeti veriyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan ADSM Başhekimi Dr. Şebnem Kartal, eski devlet hastanesi ek polikliniklerini merkezin ek hizmet binası olarak kullanmaya devam ettiklerini de belirterek, bu süreç içerisinde dışarıdan gelen gezici sağlık mobil araçlarıyla da il, ilçe ve mahallerde kurulan çadır kentler, konteyner kentlerde gezerek halka hizmet verildiğini aktardı.
İkinci depremde etkilenen binalarını her ihtimale karşı boşattıklarını ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Kartal, şöyle konuştu:
İki mobil aracımız çadır kentlerde hizmet vermiştir. Aynı zamanda mobil araçta görev alan ekibimiz hastalarla bire bir görüşülmüştür. Kedili kavşakta bulunan ADS ek binamız hasar gördü. Burada ameliyathane ve teknik olarak da malzemelerimiz bulunmaktaydı. Bir şirketle anlaşarak buradaki malzemelerimizi sağlıklı bir şekilde çıkararak sağlık il müdürlüğünün desteğiyle bize tahsis etmiş olduğu eski devlet hastanesi ek polikliniklerine taşıdık. Çalışan arkadaşlarımızın özverisiyle halen burada ek poliklinik olarak hizmet vermekteyiz. ADSM ağız diş sağlığı merkezimiz bina sahibinden alınan karot hasar tespiti sonucu hasarsız raporu alındı. Binada her hangi bir problem olmadığı belirtildi. Ana binamızda 6 Şubat 2012 tarihinde hizmet vermeye başladık. Şuan eksiksiz bir şekilde hizmet vermekteyiz. Ancak şu aşamada günlük hasta sayımız 800 ve 1000'i bulmakta. Bu sayı Mayıs-Haziran ayları artacaktır. Vatandaşların geri dönüşü yavaş yavaş gözlenmekte. Bu da hasta sayısının tekrardan yükseleceğini göstermekte. Tabi ki hekim sayısında sıkıntımız bulunmakta. Şuan 20 diş hekimiz fal olarak çalışmakta. Ancak bu süreç içersinde deprem tayini isteyen hekimlerimiz bulunmakta. Gerek bakanlık, gerek sağlık müdürlüğüne gereken yazışmaları sunmuş bulunmaktayız. İnşallah ileriki günlerde hekim sayımız artmasını umut ediyoruz. Acil olarak da ek binada hizmet vermekteyiz. Şu an mevcut durumuz güzel. Eskisi gibi hizmetlerimiz devam etmekte. Sağlık müdürlüğümüz bize her konuda destek çıkmıştır. Bu anlamda hızlı bir şekilde toparlandık ve depremde de her hangi bir malzeme kaybımız olmadı. Bunun bizim için sevindirici olduğunu belirtmek isterim.''
Kartal, son olarak Erciş'e giden personellerinden Diş Hekimi Hakan Yurtkuran'ın 23 Ekim 2011 tarihindeki depremde vefat ettiğini söyledi.