Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu Başkanı eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. Sıddık Söyler, Tic. Oda. Bşk. Yrd. Ahmet Can ve İş insanı M. Emin Ülgen, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e ilimize hoş geldiniz “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.
DESK Platformu üyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Doğubayazıt ilçesindeki Eğitim-Öğretim sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Müdür Kökrek “Daha önce görev yaptığım Kırıkkale ilçesi eğitim-öğretim seviyesinde Türkiye genelinde 37. sırada yer alıyordu. Kırıkkale’de 3 yıl görev yaptım, ilçedeki tüm paydaşlarımızla beraber yaptığımız çalışmalar neticesinde eğitim seviyesini Türkiye sıralamasında 3. sıraya çıkardık. Ben Ağrı’ya çalışmaya geldim. Ağrı il ve ilçelerindeki tüm sıkıntıları masaya yatıracağız. Ağrı Türkiye'nin eğitim sıralamasında 76. Sırada bulunmaktadır. Ben bunu gördüğüm zaman büyük bir üzüntü yaşadım, Ağrı’da yapacağımız çalışmalar ile Ağrı ilini eğitim seviyesinde layık olduğu yere getireceğimizden Ağrı’lı vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın. Yapacağımız çalışmalar ve yapacağımız binalar ile eğitim-öğretim olarak Ağrı il ve ilçelerinde istediğimiz seviyelere ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Yeter ki Ağrı’lı vatandaşlarımız biraz sabretsin ve bana güvensinler eğitimde Ağrı’yı şahlandıracağız.” dedi.
-Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu üyeleri Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e Doğubayazıt ilçesindeki Eğitim-Öğretim sorunları hakkında bir dosya verdiler.
-Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dosyada kısa başlıklar aşağıda sıralanmıştır.
Liseler
-Anadolu Lisesi yeterli sayıda yok. İhtiyaca cevap verecek kadar Anadolu Lisesi yapılmalı.
-Fen Lisesi hala yok.
-Hayır sever iş adamı tarafından yapılacak olan Fen Lisesi için öğrenci alımları önümüzdeki yıl için planlanmalı. Okulun önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimi içine sarkması durumunda uygun bir okul bünyesinde Fen Lisesi eğitimini ilçe de başlatmak üzere geçici olarak başka okul bünyesinde kontenjan girişi yapılmalı.
-Spor Lisesi yok.
-Güzel Sanatlar Lisesi yok.
-Sosyal bilimler lisesi yok.
-İlçemizde mevcut spor potansiyelini spor dallarının büyük bölümünde hemen hemen her yıl ilimizi, bölge yarışmalarında, Ulusal hatta Uluslararası alanlarda temsil eden ciddi bir kitlenin varlığı göstermektedir. Bu da ilçemizde spor lisesinin acil olduğunu ayrıca özellikle ilçede öne çıkan atletizm, futbol, güreş gibi alanlarda tematik spor lisesinin yapılması ilçe il ve ülke sporuna büyük katkı sunacaktır.
-İlçemizde güzel sanatlar lisesine ihtiyaç vardır.
-İlçemizde Muhammed Celali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevcut. Ancak kapasitesini yüzde yüz aşan öğrenci mevcudu ile devam etmektedir. Dolayısıyla Teknik Anadolu Lisesi anlamında bazı bölümlerin açılması mümkün olmuyor. Acilen mesleki ve teknik lisemizin bünyesinde bir ek bina yapılması ve Anadolu teknik lise bölümlerinden uygun olacakların açılmasının sağlanması gereklidir.
-Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan AİHL (kız var, erkek yok )
-Bu liselerin fiziki yapıları çevre düzenlemesi spor salonları laboratuvar kütüphane ve geniş bahçeleri yoktur.
-Dil projesi hazırlık programı uygulanan AİHL
-Güzel Sanatlar, Musikî ve Spor Programı Uygulayan AİHL
-Hafızların Eğitim Gördüğü AİHL (Hafızlık Pekiştirme) uygulayan lise bölümlerine ilçemizde ihtiyaç vardır.
Bu bölümleri içine alan donanımlı bir İMAM HATİP KAMPÜSÜ de yapılabilir.
-Olgunlaşma Enstitüsü açılmalıdır.
-İlçemizin tarihi kadim bir yerleşim yeri olması bu enstitüyü olmazsa olmaz bir ihtiyaç kılıyor.
-Miladını doldurmuş her anlamda eksik ve yetersiz olan öğretmenevinin yıkılarak yerine
Yeni modern bütün yönleriyle ilçenin ihtiyacını giderecek bir ÖĞRETMENEVİ yapılmalıdır.
Haber : Sıddık Söyler