SON DAKİKA

Vatandaşlar Soruyor; "Canlı Hayvan Pazarı Neden Atıl durumda?"

Vergilerimizle Yapılan Yatırım Neden Yıllardır Bekliyor? 20 Ekim, 2024 15:41 Güncelleme: 20 Ekim, 2024 15:41 Vatandaşlar Soruyor; "Canlı Hayvan Pazarı Neden  Atıl durumda?"

Doğubayazıt’ta yapımı tamamlanan ancak yıllardır atıl bir şekilde bekleyen canlı hayvan pazarı dikkat çekiyor. 

Şehir merkezine 5 kilometre mesafede, Karaca Köyü Mezrası Botaş yolu üzerinde 10 bin metrekare alana inşa edilen bu pazar, hayvancılık faaliyetleri için büyük bir katkı sağlayacakken, yıllardır hizmete girmemiş durumda kalmasına vatandaşlar tepkili.

Halkın vergileriyle yapılan bu büyük yatırımın neden faaliyete geçirilmediği merak konusu. Bölgedeki üreticiler, eski mal meydanındaki ticaretin devam ettiğini, ancak yeni alanın atıl kaldığını belirterek yetkililere şu soruyu yöneltiyor: “Bunca yıldır neden bekliyor bu yer? Bu alan neden Doğubayazıt halkının hizmetine sunulmuyor?”

İlçedeki hayvancılık faaliyetlerine ivme kazandırması beklenen bu pazarın faaliyete geçirilmesi, bölge ekonomisine büyük katkı sağlayabilir. Yetkililerden bu duruma dair bir açıklama yapılması ve bu alanın neden kullanılmadığı sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor...

Yorum Ekle