SON DAKİKA

GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI OLDU ZULÜM KAPISI

Videolu Haber 09 Haziran, 2024 08:28 Güncelleme: 09 Haziran, 2024 08:28 GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI OLDU ZULÜM KAPISI

Doğubayazıt Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yaşanan rezalet bitmek bilmiyor. İran'a günübirlik gidip gelen vatandaşlar, İran tarafında işlemlerini seri bir şekilde tamamlayabilirken, Türk tarafında adeta bir çile çekiyor. Ortalama 8 ila 12 saat boyunca gerekçe açıklanmadan bekletilen vatandaşlar, koridorlarda tıkış tıkış, dinlenme alanı olmadan saatlerce beklemek zorunda bırakılıyor.

İran'da İşlemler Seri, Türkiye'de Tam Bir Fiyasko

Vatandaşlar, “Bize günübirlik gelmeyin desinler, biz de gelmeyelim. Ancak burada memurların keyfi bekletmeleri, hakaretleri ve sindirme politikaları ile karşılaşıyoruz” diyerek isyan ediyorlar. Videolarda da görüldüğü gibi saatlerce koridorda sıkışmış bir şekilde beklemek zorunda kalan vatandaşlar, sosyal medyada ve yerel platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor.

Şehrin Etkili ve Yetkililer ile STK'lar Durumdan Haberdar Ama Çözüm Yok

Şehrin ileri gelenleri ve sivil toplum örgütleri bu durumu sıkça paylaşarak Gürbulak Gümrüğü ile görüşmeler yapıldığını, sorunların çözüleceğini belirtiyorlar. Ancak sahada durumun değişmediği, aksine daha da kötüleştiği görülüyor.

Yetkililere Çağrı; Bu Zulme Son Verin!

Ağrı’yı temsil eden milletvekillerine, Doğubayazıt kaymakamına, AK Parti ilçe teşkilatına ve ticari anlamda sivil toplum örgütlerine seslenen Vatandaşlar; "sesimize kulak verin! Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki bu kabul edilemez durumu düzeltin. İran tarafında işlemler son derece hızlı ve düzenli yapılırken, Gürbulak Gümrüğü’nde memurların sigara, kahve molası ve maç izleme gibi bahanelerle işleri yavaşlatması kabul edilemez" dediler.

Vatandaşların Çilesi Son Bulmalı

Gümrük kapısında yaşanan bu zulme bir an önce son verilmelidir. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmesine göz yummayın. Kamu ve sivil toplum örgütlerini, milletvekillerimizi ve yetkilileri bu duruma acil çözüm bulmaya davet ediyoruz. Gürbulak Gümrük Kapısı’nda yaşanan bu rezalet derhal sona erdirilmelidir...

Yorum Ekle