SON DAKİKA

EHMEDE ĞANİ ÇEVRESİ SAHİPSİZ

Bir Taraftan Çöp, Bir Yandan Tahrip Olmuş Çeşmeler 10 Ekim, 2024 09:21 Güncelleme: 10 Ekim, 2024 10:58 EHMEDE ĞANİ ÇEVRESİ SAHİPSİZ

Doğubayazıt’ın simgelerinden biri olan Ehmede Ğani Türbesi’nin çevresi, tarihe ve kültüre karşı büyük bir ihanetle karşı karşıya. 

Tahrip edilmiş çeşmeler, etrafa saçılmış çöpler, adeta bu bölgenin sahipsiz bırakıldığını gösteriyor. Tarihimize böylesine kayıtsız kalmak, kültürel mirasımıza vurulmuş ağır bir darbedir. Yetkililer ve sorumlu merciler nerede?

Ehmede Ğani’nin dediği gibi; “Eğer ilim ile yükselmiş olsaydık, göğün ötesine ulaşırdık.” Ne yazık ki bu ilgisizlikle ne kendi tarihimize sahip çıkabiliyoruz ne de hak ettiğimiz değere ulaşabiliyoruz. Bu manzara, Doğubayazıt’ın ve Türkiye’nin kültürel kimliğine yakışmıyor. Yetkililer acilen harekete geçmesi gerekiyor! (Nezir Çelik)

Yorumlar
A
Ahmet Çelik1 hafta önce

Gazeteci Nezir Çelik kardeşimiz ; Allah razı olsun. Çok mühim bir miraz varlğımızın tahribini dile getiriyorsunuz! Ahmede Hani Hz. Çevresindeki tahribat; Doğubayazıt hemşehrilerimizin, halkımızın hak etmediği bir ihmaldır! Teşekkürler sayın Nezir Çelik.

Yorum Ekle