SON DAKİKA

Diş doktoru darp edildi

Doğubeyazıt'taki Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Doktoru Cemal Yücebaş, sıra almadığı için tedavisini reddettiği hasta ile yakınının saldırısına uğradı. Saldırıyı kınayan sağlık emekçileri ise iş bırakma eylemi yaptı. 21 Ocak, 2015 14:44 Güncelleme: 21 Ocak, 2015 14:44 Diş doktoru darp edildi

Doğubeyazıt ilçesindeki bulunan Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Doktoru Cemal Yücebaş, diş çekimi için hastaneye gelen; ancak sıra almadıkları için tedavisini reddettiği Hasan Gönder ve Metin Gönder adlı şahısların saldırısına uğradı. İki el parmağı kırılan ve kafasına aldığı darbe sonucu kafatasında çatlak oluşan Yücebaş, yoğun bakıma alınırken, Ağrı Tabipler Odası Şubesi ve SES Doğubeyazıt Temsilciliği Başhekimlik önünde düzenlenen açıklama ile saldırıyı kınadı.

"Köle değil sağlık emekçisiyiz", "Haklı şiddet yoktur", "Emek sömürüsüne hayır" , "SES'siz kalma suça ortak olma" ve "Bu sistem şiddet doğuruyor" dövizlerini açan sağlık emekçileri adına konuşan SES Doğubeyazıt Temsilcisi Recep Altındağ, ağlık hizmeti sunmaya çalışanların, düşmanca gözü dönenler tarafından "beş parmak" tabi edilen demir ile saldırıya uğradığını söyledi. Saldırının ilk olmadığını ve sonuncusu da olamayacağına vurgu yapan Altındağ, "Daha bir ay öncesine kadar Nöroloji uzmanı arkadaşımız da saldırıya uğramıştır. Yetersiz personel, teknik ve fiziki koşullar altında hizmet üretmeye çalışan diş doktoru arkadaşımız Cemal Yücebaş şahsına gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz" dedi. Sağlık sisteminin bir bütün olarak ele alınması gerektiğine işaret eden Altındağ, "Öyle ki böylesi saldırıların sağlık sisteminin ortaya çıkardığı eksikliklerden bağımsız olmadığı ayan beyan ortadadır. Televizyon ekranlarında sağlık bakanlığı bünyesinde uçak ambulans filolarının, gece uçuş yapan ambulans helikopterlerin Türkiye'deki bütün hastanelerin sağlık emekçisi doktor ve teknik donanım açısından çok iyi durumda olduğunun reklamı yapılmakta. Türkiye'de sağlığın bir bütün olarak böylesi bir düzeyde olduğu gibi yanılgılı bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Ancak bu durumun gerçeklikle alakası olmadığını bizler kendi çalıştığımız hastanenin durumundan da çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm programının iptali istendi

Şiddete ve ölüme yol açan "sağlıkta dönüşüm" uygulamasından vazgeçilmesi çağrısını yapan Altındağ, "Sağlık alanı ve sağlık emekçilerinin durumu böyle iken yandaş sarı sendikalar bu durumun sorumlusu siyasal iktidara yaranmak kaygısıyla sağlık emekçilerinin haklı ve meşru mücadelesini bölüp parçalamakta ve mevcut durumun daha da ağırlaşmasında siyasal iktidar ile emekçi düşmanı kirli bir iş birliğinin tarafı olarak karşımızda durmaktadırlar. Siyasal iktidar, sağlık alanındaki yönetici elit ve CEO'ları şiddete ve hatta ölüme yol açan sağlıkta dönüşüm yalanının ürünü mevcut sağlık sisteminden ve uygulamalarından derhal vazgeçmeye, bütün sağlık emekçilerini ise emek mücadelesi temelinde ortak mücadelede buluşmaya çağırıyoruz" ifadesinde bulundu.

Açıklamanın ardından sağlık emekçileri, gün boyu sürecek iş bırakma eylemine geçti.

 

 


Yorum Ekle