Ağrı Valisi Mustafa Koç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Koç, mesajında 15 Temmuz’un milli iradenin korunduğu, milletin birlik ve beraberliğinin zaferi olduğunu vurguladı.
Koç, “15 Temmuz; milletin namus bilinciyle hareket ederek, ezanlara ve bayrağa sahip çıktığı kutlu bir direnişin adıdır. O gece, her yaştan ve meslekten vatandaşımız, tankların önüne çıkarak tarihi bir destan yazdı” ifadelerini kullandı.
Ağrı’nın da tüm Türkiye gibi tek yürek olduğunu belirten Vali Koç, “Ağrı’mız, o gece meydanları inanç ve kararlılıkla doldurarak vatan nöbetinde en sağlam kale oldu” dedi.
Mesajında şehitleri rahmetle anan, gazilere şükranlarını sunan Koç, “Bu millet, Çanakkale’de, Sakarya’da gösterdiği cesareti 15 Temmuz’da da gösterdi. Bu topraklar bizim, bu bayrak bizim, bu devlet bizimdir!” çağrısını yineledi.
Vali Koç, son olarak Ağrı halkına hizmet etmekten duyduğu onuru dile getirerek, milli birlik ve demokrasi vurgusu yaptı.