SON DAKİKA

Zozani hasta tutsakların mektubunu Bakanın yüzüne okudu

Zozani, KCK davasından tutuklu İHD Amed Şubesi eski başkanı Muharrem Erbey'in mektubunu komisyonda Bakan Sadullah Ergin'in yüzüne okudu. 21 Kasım, 2013 05:28 Güncelleme: 21 Kasım, 2013 05:28 Zozani hasta tutsakların mektubunu Bakanın yüzüne okudu

ANKARA - Adalet Bakankığın Bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda BDP Hakkari Milletvekili Adil ZOZANİ hasta tutsakların sorunlarını gündeme getirdi. Zozani, KCK davasından tutuklu İHD Amed Şubesi eski başkanı Muharrem Erbey'in mektubunu komisyonda Bakan Sadullah Ergin'in yüzüne okudu.

Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda hasta tutsakların durumu ana gündem durumuna geldi. Konuyu gündeme taşıyan ve tartışmasını sağlayan BDP Hakkâri Milletvekili Adil ZOZANİ, Metris Cezaevinde ziyaret ettiği hasta tutsakların durumunu bir bir sıralayarak Adalet Bakanı Ergini daha duyarlı davranmaya davet etti.

Zozani, hasta tutsakların durumu siyasetin gündemi olmasından ziyade insani olarak yaklaşım gerektiren bir sorundur diyerek ziyaret ettiği hasta tutsakların isimlerini gündeme getirerek durumları hakkında bilgi verdi.

İçlerinde Hasan Kaçar, Mehmet Emin Akdağ, Halil Güneş gibi ağır hasta tutsakların olduğu listeyi sıralayan Zozani, şunları söyledi: “Bu insanların salıvermesini engelleyen etken neyse açıkça konuşalım. Birçok hasta tutsak kendi başına cezaevinde yaşamını sürdürmeyecek durumundadır. 4. Yargı Paketinde yapılan düzenlemeyle bu hasta tutsaklar salıverilmesi gerekirdi. Ancak olmadı. Topu Adli Tıp'a atarak sorumluluktan sıyrılamazınız.”

Zozani, KCK davasından tutuklu İHD Amed Şubesi eski başkanı Muharrem Erbey'in sağlık sorunlarıyla ilgili olarak BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gönderdiği mektubu Komisyonda Bakanın yüzüne okudu ve duyarlılık çağrısında bulundu.

 

Yorum Ekle