SON DAKİKA

Yaralı Kobanêlilerin tedavisi Suruç'ta sürüyor

DAİŞ çetelerinin saldırılarını kıran YPG savaşçılarının direnişi devam ederken, dün akşam saatlerinde Kobanê'ye atılan top mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu yaralanan 12 sivilin tedavisi Urfa ve Suruç'taki hastanelerde devam ediyor. 28 Eylül, 2014 04:49 Güncelleme: 28 Eylül, 2014 04:49 Yaralı Kobanêlilerin tedavisi Suruç'ta sürüyor

YPG savaşçılarının direnişi karşısında zorlanan DAİŞ çeteleri sivilleri hedef alırken, dün akşam saatlerinde Alişar köyünden atıkları top mermileri Kobanê doğusundaki bir eve isabet etmesi üzerine 4'ü ağır 12 sivil yaralanmıştı.

Yaralanan Sıtkı Esmakali, Osman Sincan, Ahmet Buji, Fethi Mahmud ve Abdulkadir Ali Suruç Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ederken, Xelil Omer, Halil Ehmed, Muhamed Bozan ve Şakir Xani ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, Sabri Caci ile Fadıl ve Mahmut Şêxo kardeşler ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan önceki gün gece saatlerinde sınırda yaralanan Bozan Berkel'in tedavisi ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ediyor.

Yaralılar, halka Kobanê direnişine katılma ve yanında yer alma çağrısında bulundu.

Kaynak: 

 

Yorum Ekle