Doğubayazıt't dün başlayan yağmur gece boyunca sürdü.Sürekli yağmur yağışı bir çok yerlerde sel oluştururken;selden en çok Doğubayazıt'ta bağlı Çiftlik köyü etkilendi.
Doğubayazıt'ın Çiftlik köyünde meydana gelen sel sonucu köyde 40'a yakın evde maddi hasar oluştu.Çiftlik köyünde yaşanan sel felaketinden sonra, Köy Muhtarı Mustafa Özer , "Yağmurun gündüz yağmasından dolayı çok şükür can kaybı olmadı. Daha öncede köyümüzde sel felaketi oldu. dedi.
Sel felakatenin ardında Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan yaptığı açıklamada ;su baskını meydana gelen bölgede ekiplerin çalışmalarını devam ettirdiklerini, hasar meydana gelen evlerin tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.İhtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesinin ardından, görevliler nezaretinde çadır ve battaniyelerin dağıtımının yapılacağını belirti.
Bu arada Kızılayın Çiftlik köyünde meydana gelen selden dolayı,köylülere verilmek üzere çok sayıda Çadır ve battaniye gönderdiği bildirildi.
Sel felaketini duyulması ile birlikte köye yardım götüren Doğubayazıt Belediye yetkilileri Elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik. Iğdır Belediyesi'nden de araç takviyesi istedik. Şu anda bir kamyon çadır hazır bulunmakta ihtiyaç duyulduğunda köyde bir aş evi kuracağız dedi.
Halkın Sesi Haber