SON DAKİKA

Van İpekyolu Fuarı açıldı

05 Ekim, 2011 23:04 Güncelleme: 05 Ekim, 2011 23:04 Van İpekyolu Fuarı açıldı
18. Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi ve 2. Van Asya İpekyolu Turizm Fuarı açılışı, aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Valisi Münir Karaloğlu 'un da bulunduğu birçok davetlinin katılımıyla yapıldı.

VAN - Erciş yolu üzerinde bulunan Altaylı Spor Tesisleri'nde kurulan fuar alanında Van ve bölgeden birçok firma tanıtım stantı açtı. Bu yıl Van Ticaret Sanayi Odası (VATSO), Van Belediyesi ve Van Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen fuara geçen yıllara nazaran ilgi azdı.

Açılışta konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, barışın ve kardeşliğin hâkim olması yönünde dilekleri olduğunu ancak bunun yerine hala savaşın ve kavganın devam ettiğini söyledi. Kaya, "Geçen yıl fuarın açılışında sınır kapılarının ticaret ve diyalog için açılmasını istemiştik, ama maalesef sınır ticareti yerine sınır ötesi operasyonları konuşur ve tartışır olduk" şeklinde konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, kentin sanayi açısından gelişmesi için çaba harcadıklarını Van'ın kültür ve ekonomi yolu olan İpekyolu'nun kavşak noktasında yer aldığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Erturul Günay da, Türkiye'de barışı ve demokrasiyi çoğaltmaya çalıştıklarını belirterek "Birliğin barıştan, adaletten ve özgürlükten geçtiğini biliyoruz. Barışı dinamitleyenler utansınlar. Biz Türkiye'nin her tarafına adaletli hizmet etmeye çalışıyoruz. Kim ki anaları ağlatıyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa Allah onları kahretsin" dedi


Konuşmaların ardından Bakan Günay ve beraberindekiler tarafından 2. Van Asya İpekyolu Turizm Fuarı'nın açılış töreni yapıldı.

'Hakkâri adına iki stant açıldı'

Toplamda 108 firmanın katıldığı 2. Van Asya İpekyolu Turizm Fuarı'nda Hakkâri adına iki stant açıldı. Hakkâri İl Kültür Müdürlüğü tarafından açılan ve Hakkâri kilimleri ile fotoğraf sanatçısı Hacı Tansu'nun Hakkâri'nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini konu alan 'Hakkâri'de 4 Mevsim ' adlı fotoğraf sergisinin yer aldığı tanıtım stantı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Kültür Bakanı Günay ve beraberindekilerin de ziyaret ettiği Hakkâri stantının bu yıl ilk defa açıldığını belirten fotoğraf sanatçısı Tansu, Van'da yaşayan Hakkârililerin kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Hakkâri adına açılan bir diğer stant ise Yüksekovalı Baskın Süt firması. Yüksekova'da bulunan fabrikada süt ve süt ürünleri imalatını yapan firma bu yıl ilk defa fuarda stant açarak ürünlerini tanıttı. Firmanın stant açılışına aralarında Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan'ında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

71222

71223

71235

Yorum Ekle