SON DAKİKA

STK'lardan Vali'ye ziyaret

05 Aralık, 2011 07:45 Güncelleme: 05 Aralık, 2011 07:45 STK'lardan Vali'ye ziyaret

Geçtiğimiz hafta sonu İnsani Yardım Derneği'nin çağrısı üzerine bir araya gelen STK'lar, Van'dan Ağrı'ya gelen ailelere yardım toplamak üzere birlikte hareket etme kararı almışlardı. “Ağrı Bu Kış Van'ı Kardeşliğiyle Isıtacak” sloganıyla yola çıkan STK temsilcileri Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ettiler.

STK'lar adına konuşan Ağrı İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Anığı, depremin olduğu günden itibaren hemen her sivil toplum kuruluşunun yardım konusunda çalışmalar yaptığını belirterek, bundan sonraki süreçte birlikte hareket etmek için yola çıktıklarını belirtti.

Anığı, “Ağrı'nın deprem bölgesine yakın olması nedeniyle, kısa sürede Van ve Erciş'e intikal ettik. Hem kamu olarak hem STK'lar olarak Ağrı büyük bir özveri ortaya koydu. Erciş'te Deprem Kriz Koordinasyon Merkezi'ni Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'nın yönetmesi bu konudaki duyarlılığın artmasında ve çalışmaların daha etkili olmasında önemli rol oynadı. Bunun için Sayın Valimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Ağrı'da bulunan Vanlı kardeşlerimiz için STK'lar olarak başlattığımız çalışmalar konusunda tavsiyelerini ve desteğini almak üzere buradayız” şeklinde konuştu.

STK'ların özellikle birlikte böyle bir çalışma yürütmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirten Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, “depremin ilk saatlerinde Vali Yardımcıları ve Kurum Müdürlerinden oluşan bir ekiple birlikte Erciş'te sekiz gün bulunduk. Tabi sağlık ve arama kurtarma konusunda ekiplerimiz orada yer aldı. Bütün iş makinelerimizi ilk saatlerde bölgeye sevk ettik. Hem Kamu kuruluşlarımız, hem belediyelerimiz hem de halkımız bu konuda büyük bir sağduyu göstererek yardımda bulundular. Ben bu konuda en küçük bir çabası, desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki böyle bir felaket olmasın. Ama başımıza gelen bu felakette bu birlikteliği görmek insanı teselli ediyor” dedi.

Vali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu gün ortaya koymuş olduğunuz çalışma da oldukça anlamlı. Biz devlet olarak Van, Erciş ve Edremit Kriz Merkezlerinden buraya gönderilen vatandaşlarımızı kamu kurumlarımıza ait misafirhanelere yerleştirdik. Her türlü ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardımcı olduk. Üç öğün sıcak yemek sağlıyoruz. Barınma ihtiyaçlarını gideriyoruz. Eğitim konusunda da eksiklerin giderilmesi noktasında, buradaki okullara kayıtlarını yaptırdık. Ancak misafirhanelerimiz şu an itibariyle dolduğu için depremzedeler diğer illere gönderiliyor. Tabi böylece bölgeden uzaklaşarak deprem psikolojisinden kurtulmaları için özellikle uzak iller tercih ediliyor. Diğer vatandaşlarımızın barınması için sizin yapacağınız çalışma konusunda da elimizdeki imkânlar dâhilinde yanınızda olacağız”

Yardım çalışmaları konusunda bir komite kuran STK temsilcileri Vali Yerlikaya'yı ziyaret ettikten sonra ön çalışmalara başlarken, önümüzdeki hafta içinde bir basın açıklaması ile yapacaklarını kaydettiler.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle