SON DAKİKA

SERKA Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Verecek

17 Kasım, 2011 16:44 Güncelleme: 17 Kasım, 2011 16:44 SERKA Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Verecek

TRA2 Bölgesinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı Kars, Ağrı, Ardahan ve İğdır İllerinde girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen tarihlerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verecektir. Eğitimlerle bölgemizdeki girişimcilerimizin bilinçlenmeleri ve KOSGEB destekleriyle işlerini kurmaları hedeflenmektedir.



02 Aralık - 18 Aralık 2011, Kars

05 Aralık - 22 Aralık 2011, Ağrı

04 Aralık - 21 Aralık 2011, Ardahan

07 Aralık - 26 Aralık 2011, Iğdır



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak kendi işini kuracak girişimciler, hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB'e başvurabilecek ve KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilecektir. Hali hazırda bu destekler 27.000 TL'ye kadar geri ödemesiz (HİBE), 70.000 TL'ye kadar faizsiz geri ödemeli kredi şeklindedir.



Eğitimlere katılmak için başvurular Ajansın internet sitesi (www.serka.gov.tr) veya

Ajansın irtibat adreslerinden 30 Kasım 2011 tarihine kadar yapılabilir.





FİKİRLERİNİ İSE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

SERKA VE KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE GİRİŞİMCİLERİMİZ BİLGİLENİYOR GİRİŞİMCİLERİMİZ DESTEKLENİYOR

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" ile fikirlerini işe dönüştürmek isteyen girişimcilere davet...

...önce deneyimli hocalardan eğitim

...sonra KOSGEB desteğiyle iş kurma

SERKA'nın vereceği 60 saatlik ücretsiz eğitime katılanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler

27.000 TL'ye kadar HİBE 70.000 TL'ye kadar FAİZSİZ KREDİ

almaya hak kazanacaklar.

KARS - AĞRI - ARDAHAN - IĞDIR

il merkezlerinde Aralık ayında düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak için başvuruk SERKA internet sitesi: www.serka.org.tr 'den ve aşağıdaki adreslerden yapılabilir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 30 KASIM 2011

DETAYLI BİLGİ İÇİN:

KARS: T.C. Serhat Kalkınma Ajansı - Ortakapı Mah. Atatürk Cad. No: 117 - 0-474-2125200

AĞRI Yatırım Destek Ofisi - Ağrı Valilik Binası, Oda no: Z-01 - 0-549-3406880

ARDAHAN Yatırım Destek Ofisi - Ardahan Valilik Binası, A Kapısı Girişi, Valilik Katı - 0-549-3407110 IĞDIR Yatırım Destek Ofisi - Ticaret ve Sanayi Odası Binası, Kat:2 - 0-476-2278242

www.serka.org.tr

GİRİŞİMCİ KİMDİR?



Girişimci; toplumun gereksinim duyduğu "ürünleri üreterek, hizmetleri sunarak ya da ticaret yaparak" maddi manevi kazanç sağlamayı hedefleyen, bu amaçla kendi işini kurmak için harekete geçen ve iş fikrini gerçekleştirmek için "araştırma, planlama, örgütleme ve koordinasyon" çalışmaları yapan sonuçta "gerekli bilgi-beceri, iş yeri, eleman, makine, donanım vb. işletme girdileri ile finansman kaynaklarını" bir araya getirerek, kendi işini kuran kişidir.



GİRİŞİMCİLİK NEDİR?



Girişimcilik; kişinin, kendi işini kurarak, toplumun talep ettiği ürün ya da hizmetleri sağlaması ve bunun karşılığında bir gelir kazanmasıdır. KOSGEB; yürütmekte olduğu Girişimcilik Destek Programı ile "yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını", "girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını" ve "başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını" amaçlamaktadır. Kars, Ağrı, Ardahan ve İğdır illerinde KOSGEB ile işbirliği yaparak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleyecek olan SERKA, bölgemizdeki girişimcilerimizin eğitimlerle bilinçlenmelerini ve KOSGEB destekleriyle işlerini kurmalarını hedeflemektedir.



UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla KOSGEB veya KOSGEB'in işbirliği yaptığı kurumlar tarafından düzenlenmektedir. SERKA ve KOSGEB işbirliği ile aralık ayı içerisinde dört il merkezinde düzenlenecek ücretsiz eğitimlerde katılımcıların;

• Girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri

• İş Planı kavramı ve öğeleri (Pazar araştırması; pazarlama - üretim - yönetim - finansal planlar)

• İş Planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları

• İş Planının yazılması ve sunumu

konularında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Eğitimi tamamlayarak, eğitime katıldığını belgeleyen ve eğitimi tamamladıktan sonra işletmesini kuran girişimciler KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilir.



KOSGEB-YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ UNSURLARI

DESTEĞİ UNSURU DESTEK TÜRÜ ÜST LİMİT (TL) DESTEK ORANI

(KARS,AĞRI,AEDAHAN,IĞDIR)

İşletme Kuruluş Desteği Geri Ödemesiz 5.000 %70

(Kadın veya özürlü girişimci:%80)

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği Geri Ödemesiz 10.000

İşletme Giderleri Desteği Geri Ödemesiz 12.000

Sabit Yatırım Desteği Geri Ödemeli 70.000

 





Yorum Ekle