SON DAKİKA

ÖSO üyeleri YPG'ye sığındı

Reqa'ya bağlı Sarin kasabasında Irak Şam İslam Devleti çetelerinin saldırısına uğrayan Özgür Suriye Ordusu üyeleri YPG'nin Kobanê birliklerine sığındı. 10 Ekim, 2013 02:05 Güncelleme: 10 Ekim, 2013 02:05 ÖSO üyeleri YPG'ye sığındı

ANHA'nın haberine göre, Sarin kasabası civarında  Irak Şam İslam Devleti'nin ÖSO taburlarına saldırması ardından yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda ÖSO üyesi öldü, bazıları da sağ olarak ele geçti. Irak Şam İslam Devleti'nin  sağ ele geçen ÖSO üyelerini vahşi yöntemlerle öldürdüğü bildiriliyor.

Çatışmalar sırasında taburlardan kaçan çok sayıda ÖSO üyesi Kobanê'deki YPG birliklerine sağındı. Kürt bölgelerine sığınan ve çoğunluğu Arap olan ÖSO üyeleri, YPG'den savaş içinde kalan ailelerini kurtarmasını da istedi.

Bunun üzerine harekete geçen YPG güçleri bazı aileleri çatışma bölgesinden kurtardı.

EHRAR EL ŞAM TABURU KOMUTANI DA SIĞINDI

YPG'ye sığınanlardan birinin daha önce IŞİD ile birlikte Til Ebyad'da Kürtlere saldıran Ehrar El Şam Taburlarından birinin komutanı olan Elî Mihemed olduğu bildirildi. Mihemed, birliklerinin Rejimin 93. İsa Taburuna yönelik eylem gerçekleştirmeye hazırlandıkları sırada IŞİD birliklerinin saldırısına uğradıklarını söyledi.

ÖSO'ya bağlı Elcîhad Fi Sebil Elah taburlarında yer alan Ebdullah El Ebdela ise, birliklerinin aldıkları yenilgiden sonra canlarını kurtarmak için Kürt bölgelerine sığındığını ifade etti. YPG güçleri ile Kobanê'ye bağlı Kerek köyü asayişinin kendilerini koruduğunu söyleyen El-Ebullah, bu çatışmalarda ele geçen ÖSO üyesi Azad İsa El Esker, Ferhan El Esker, Xalid El Misin ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin IŞİD tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Kobanê'ye bağlı Kerek köyü Asayişi görevlisi Mistefa Dadali, El Kaide'nin elinden kurtardıkları ÖSO üyeleri ile ailelerine gerekli yardımlarda bulunduklarını söyledi. ANF

 

Yorum Ekle