SON DAKİKA

KOSGEB ve SERKAdan Ağrılılara Çağrı

17 Kasım, 2011 08:11 Güncelleme: 17 Kasım, 2011 08:11  KOSGEB ve SERKAdan Ağrılılara Çağrı

KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk ve SERKA Uzmanı Yunus Sarıca düzenledikleri basın toplantısı ile Ağrılılara hibelerden yararlanmak için proje çağrısında bulundular.

 

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında bir araya gelen yetkililer ATSO Başkanı Mehmet Erat ile birlikte basını bilgilendirdiler. Açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Erat, Ağrıda hibe programlarının önemine dikkat çekti.

 

KOSGEB ve SERKAnın bölgede ciddi işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Erat Halkımız lütfen açılan programları ve projeleri takip etsin. Yeni iş yeri kurmak isteyen, iş yerini büyütmek isteyen herkes yapacağı projelerle hibe programlarından faydalanabilir. KOSGEB ve SERKA ofislerinden gerekli bilgiler alınabilinir dedi.

 

Daha sonra konuşan KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 1 yılı aşkın bir süredir Ağrıda hizmet verdiklerini ifade eden Gültürk Ağrıda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kısa süre sonra yeni büromuzda hizmet vereceğiz.  Ağrı Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak geçen yıl 150 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu verdik.

 

Bu yılda 250 kişiye kurs vermek için çalışmalar sürüyor. Yıl sonuna kadar 500 işsiz vatandaşımızı iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. Yine Ağrıdaki KOBİlerden 6sının projesi onaylandı. Ağrıda kurumsal kimliği geliştirmek için çalışma sürdürüyoruz. Halkımızı KOBİlerden faydalanmaya, destek almaya çağırıyoruz. 2010 yılında 160 işletmeyi programlardan faydalandırdık. 2011 yılı ise destek ağırlıklı bir yıl oldudedi.

 

Son olarak konuşan SERKA Uzmanı Yunus Sarıca, Ağrı'nın hibe programlarından en büyük pastayı aldığını söyledi.

 

16 projenin SERKAdan 4 milyon 500 bin lira destek aldığını ifade eden Sarıca Serhat illeri arasında Ağrı en büyük payı almıştır. Ağrı nüfus ve potansiyel olarak önemli bir merkez. Bizlerde bölgenin yapısını iyi bildiğimiz için hibeleri buna göre veriyoruz. Bölgede özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik önemli bir Pazar var. Burada iyi fikirler ve projeler oluşursa desteklenir. SERKAnın bölge illerinde ofisleri var. Yatırım destek ofislerimizden gerekli bilgi ve destek alınabilinir. Ağrıda faaliyetlerimizi artırarak sürdürmeyi devam ettireceğiz dedi.

Yorum Ekle