SON DAKİKA

'Kobani'de IŞİD vuruldu' haberine yalanlama

Reuters haber ajansı, Türkiye yönünden giden uçakların Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurduğu haberi PYD tarafından yalanlandı. 24 Eylül, 2014 05:56 Güncelleme: 24 Eylül, 2014 05:56 'Kobani'de IŞİD vuruldu' haberine yalanlama

Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) dayandırarak, Türkiye yönünden giden uçakların Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurduğunu bildirdi. Reuters'a bilgi veren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, uçakların Suriye'ye ait olmadığını ve Türkiye tarafından geldiğini söyledi. Ancak uçakların kime ait olduğu belirtilmedi.

PYD YALANLADI

Al Jazeera Türk'e konuşan PYD Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo ise, SOHR'un bu açıklamasını yalanlayarak "Kobani'deki IŞİD hedeflerine kesinlikle bir hava saldırısı düzenlenmedi" dedi.

Operasyon ikinci gününde

Ayrıca salı günü itibariyle Suriye'de IŞİD'i vurmaya başlayan ABD ve koalisyon ülkelerinin güçleri IŞİD komuta merkezinin bulunduğu Rakka kenti ile Deyr Ez Zor, Haseke ve Elbu Kemal bölgelerine de yeni saldırılar düzenlendi. IŞİD'e ait askeri noktalar ve eğitim kampları hedef alındı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 194, Suriye'de de ortak uluslarla birlikte 16 hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD'e karşı operasyonların devam edeceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin IŞİD'i Suriye'de vurması hakkında, "Olumlu bakıyoruz. Ara vermeden devam edilmeli" dedi. Türkiye'nin üzerine düşen adımları atacağını vurgulayan Erdoğan, "Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar" diye konuştu.

ABD Başkanı Obama, 11 Eylül'de ABD'nin IŞİD ile mücadele stratejisini açıklamış, örgütün Suriye'deki mevzilerinin de vurulacağını duyurmuştu.

11-051.jpg

 

Yorum Ekle