Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, Ağrı’da Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılması, Üniversite ve sanayinin etkin bir şekilde birlikteliğinin sağlanması, Üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılarak sanayi profilinin orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara çevrilmesi, paydaşların kamunun Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi, sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, KÜSİ planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin yapılması amacıyla düzenlenen Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen, 2020 yılı içerisinde yürütülen çalışmaların gözden geçirilip 2019 yılında gerçekleştirilen KÜSİ Kurul Toplantısı neticesinde alınan kararların gerçekleşme durumlarının değerlendirildiği Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısına Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkan V. Selma Gökçen, Vali Yardımcısı V./ Hamur Kaymakamı Kerem Türker, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şekip Yazgan, KOSGEB İl Temsilcisi Abdulmelik Taşkın, SERKA İl Koordinatörü Gökhan Özince, ilgili kurum amirleri ve iş insanları katıldı.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İbrahim Çeçen Üniversitesi, KOSGEB ve SERKA ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından yapılan sunumların ardından üyeler, kurulun stratejik yol haritasına dair görüş alışverişinde bulunarak, Covid-19 salgınının Ağrı'da sanayi üretimi ve istihdamı üzerinde oluşturduğu etkilerin tespit edilmesi, olumsuz etkilerin azaltılması ve normalleşme süreci ve sonrası için gerekli hazırlıklar değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin Ağrı'da etkin bir şekilde sağlanması, ilin sanayisinin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılarak, AR-GE ve yenilik kapasitesinin artırılıp sanayi profilinin yüksek, orta ve ileri teknoloji alanlarına evrilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Bilginin kaynağı üniversiteler ile yenilikçi ürünler üretecek olan sanayi kesiminin kamunun yol göstericiliğinde bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaparak AR-GE'nin önem taşıdığını kaydeden Vali Varol, "KÜSİ'nin amacı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi arttırarak rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturarak ilimizin ekonomisi ve sosyal hayatına değer katmaktır. Üniversitede üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüştürülerek ekonomiye aktarılması, toplumun ekonomik ve sosyal refahında orta ve uzun vadede artışının sağlaması için Kamu-Üniversite ve Sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz." dedi.