SON DAKİKA

HDP MİLLETVEKİLLERİ DOĞUBAYAZIT'A GELİYOR

Doğubayazıt ilçesinde DÖKH tarafından yapılacak olan 'Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde' mitingine, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Ayla Akat ve sanatçılar katılacak. 18 Haziran, 2014 21:16 Güncelleme: 18 Haziran, 2014 21:16 HDP MİLLETVEKİLLERİ DOĞUBAYAZIT'A GELİYOR

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde DÖKH tarafından yapılacak olan 'Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde' mitingine, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Ayla Akat ve sanatçılar katılacak.

 

Doğubayazıt'ta Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Cuma günü saat 14.00'da Belediye meydanında miting yapılacak. “Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde” şiarıyla yapılacak olan mitinge, HDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve Batman Milletvekili Ayla Akat katılacak. Sanatçılardan Seyda Perinçek, Xezal ve Fewzi Fırat'ın sahne alacağı mitingde kadınlar, 'Çözüm ve Özgürlük' diyecek. Yapılacak olan miting ile ilgili BDP ilçe binasında basın açıklaması yapan DÖKH aktivisti Fatma Karadağ, mitinge katılım çağrısı yaptı. Karadağ; “Önderliğimizin özgürleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi, tüm Kürdistan'da olduğu gibi bir kez daha burada Bazîd'de de ifade ediyoruz. Biz kadınlar olarak önderliğimize ve halkımıza söz verdik. Barış özgür yaşamdır, özgür yaşam önderliktir. Bunun için 20 Haziran Cuma günü saat 2'de Belediye meydanına tüm devrimci demokrasi bileşenlerini ve özellikle kadınları mitinge davet ediyoruz.” dedi.

 

Yorum Ekle