İlçe genelinde yağışların ardından aniden ortaya çıkan ve gözle zar zor seçilebilen küçük yeşil sinekler, hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle Gündüz saatlerinde ve açık alanlarda sürüler halinde dolaşan bu küçük haşereler, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
"Evlerde Pencere Açamaz Hale Geldik"
Durumdan son derece rahatsız olan ilçe sakinleri, yeşil sineklerin hem Sokakta, evlerde hem de iş yerlerinde ciddi bir huzursuzluk yarattığını belirtiyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi:
"Yağmurlardan sonra bu sinekler türedi. Çok küçük oldukları için sinekliklerden bile geçebiliyorlar. Evlerde pencere açamaz hale geldik. Çoluk çocuk herkes rahatsız. Yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz."
Yetkili Kurumlara "Acil İlaçlama" Çağrısı
Yaz mevsiminin başında ortaya çıkan bu istila karşısında çaresiz kalan Doğubayazıtlılar, başta Doğubayazıt Belediyesi olmak üzere ilgili tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, halk sağlığını ve yaşam kalitesini tehdit eden bu durumun önüne geçilmesi için ilçe genelinde, özellikle de sulak alanlar ve mahalle aralarında acil koordineli bir ilaçlama çalışması başlatılmasını talep ediyor.
Meteoroloji verilerine göre yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin edilirken, sinek popülasyonunun daha da artmasından endişe eden ilçe halkı, yetkililerin bu çığlığa bir an önce kulak vermesini bekliyor.