Yolumuz bugün Doğubayazıt Migros Alışveriş Mağazasına düştü…
Hadi dedik gelmişken biraz alışveriş yapalım. Migros’ta gazetemiz için gerekli olan bazı malzemeleri aldık. Ve gişeye gelerek kasiyere aldığımız malzemelerin taksitli olup olmadığını sorduk.
Kasiyer bizi mağaza Müdürüne yönlendirdi. Yukarı kattadır dediler. Bizde yukarı kata çıktık. Karşımıza genç ve çok kibar olan ismini sonradan öğrendiğimiz Orhan Bey ilgilendi. Durumu izah ettik. O da sorun olmayacağını taksit olanağının sunulabileceğini belirtti. Tam o sırada babayiğit sarışın bir beyefendi hani bir Kars türküsü var ya
"Bir hışımla geldi geçti peh peh peh,
Kiziroğlu Mustafa Bey hey heeey
Şu dağları deldi geçti
Ağan kim paşan kim
Hanım kim nigar kim
Kim? Kim? Kim? Kim?
Kiziroğlu Mustafa bey
Bir beyin oğlu zor beyin oğlu”
gibi bir hışımla el kol hareketleri ile “olmaz olmaz!...” diyerek fiziki yapısına uygun hareketlerle bize yanıt verdi. Bizde kendisine müşteri olarak bir soru sorduk. Bahsi geçen türküdeki gibi hışımlı(hırçın) olmasının gereksizliğini dile getirdik. Buna rağmen bu kişi yine el kol hareketleriyle "mağazamızdan alışveriş ister yapın ister yapmayın" diyerek hırçınlığını bir kez daha gösterdi. Bu zatın Doğubayazıt Migros Alışveriş mağazasının müdürü Tevfik bey olduğunu öğrendik.
Migros’a gidecek müşterilerinin dikkatine aman ha! Sakın mağaza müdürüyle karşılaşmayın. Ve bir şey danışmayın. Yoksa alim Allah insana Kiziroğlu Mustafa Bey gibi bir hışımla el kol hareketleriyle yanıt verir(!)
Kendi paramızla alışveriş yaparken rezil olmak buna denir…
SAYIN MİGROS GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BU YAZI İTHAF OLUNUR. BU MÜDÜRLE BU MAĞAZA NASIL YÜRÜR?…
Halkın Sesi Haber Ekibi