SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT'I ÇÖP GÖTÜRÜYOR…

05 Şubat, 2012 08:02 Güncelleme: 05 Şubat, 2012 08:02 DOĞUBAYAZIT'I ÇÖP GÖTÜRÜYOR…

KİM BU M.N.A.?...

Doğubayazıt, Doğubayazıt olalı hiçbir dönemde böyle çok çöp manzarasıyla karşılaşmadı. Kentin her tarafını adeta çöp götürüyor.


Belediye kent temizlik hizmetlerini ve çöp toplama hizmetlerini M.N.A. adlı bir şirkete ihale ettirerek özelleştirdi.


İhaleyi alan bu firmaya Belediye ayrıca itfaiye biriminin yanında üstü açık etrafı kapalı bir alanı da tahsis ederek bu özel şirketin araçları burada kalmaktadır.


Kentin Temizlik işlerini ve çöp toplama işlerini üstlenen M.N.A. şirketinin yanı sıra Belediye Temizlik işlerine ait araçlarda  şirketle birlikte temizlik ve çöp toplama işlerinde istihdam edilmektedir.


Belediye'nin hangi koşullarda ve nasıl ve niçin araçlarını bu firmanın yanı sıra firmanın uhdesine bıraktığını bilmiyoruz.


Bu konuda bir Belediye yetkilisi çıkıpta açıklama yaparsa bizde bu sayede öğrenmiş oluruz.


M.N.A. temizlik şirketine tahsisi edilen alanın arka duvarı bir aydan beri yıkılmış olup.Ortaya saçılan briketler yoldan geçişi zorlaştırmaktadır. Yıkılan duvarı da bu temizlik şirketi yapacağına briketler üst üste verilerek derme çatma bir duvar yapmış bulunmaktadır.


Şimdi soruyoruz;

Kendi duvarını yapmaktan aciz bir şirketin kentin temizliğini ve çöp toplama işlerinde ne denli başarılı olacağı takdirini Doğubayazıt kamuoyuna bırakıyoruz.


Bu konuda  vatandaşlar “Belediye çöp toplama ve temizlik işlerini yaptığı eski dönemlerde kentin temizliği daha iyiydi ve çöp toplama işleri aksamıyordu. Ancak özel şirket M.N.A. bu işleri üstlendiğinden beri çöpler yerinde ve zamanında toplanmıyor. Cadde ve sokaklarda biriken çöp görüntüleri çirkin bir manzara oluşturmaktadır. Buda kentin güzel görüntüsünü bozmaktadır. Ayrıca yazın doğal ve kaçınılmaz olarak bulaşıcı hastalıklara zemin oluşturarak halkın sağlığını riske sokacaktır.

Oysa büyük kentlerde özel şirketler kentin temizliğini üstlendikleri zaman hizmetin daha pratik ve daha işler bir durumda yürütülmektedir. Ama Doğubayazıt'ta bunun tamamen tersini görmek  mümkündür.

Her ay dünyanın parasını alan tüyü bitmemiş yetimin  hakkı olan bu paranın karşılığında Doğubayazıt'ın kent görünümünü katleden bu şirkete kim dur diyecek!...

Paraları cukka eden ama hizmette hiçbir varlık göstermeyen Doğubayazıt kentini çöp deryasına çevirterek görünümünü bozan ve bulaşıcı hastalıklara zemin hazırlanmasında bu tablonun yaratıcısı olan özel şirketin yapmış oldukları olumsuzluklar konusunda Belediyenin nasıl bir önlem aldığına dair Belediyenin bir yetkilisi çıkıp ta kamuoyuna açıklama yapsın.” dediler.


Halk arasında son günlerde ayyuka çıkan bir söylenti var. Halk, “araç, gereç ve işçi fazlalığı olmasına rağmen özel temizlik şirketi kentin ana caddelerini temizleyip mahallelerin cadde ve sokaklarını temizlememesinin nedenini fazla mazot harcanmamasına bağlamaktayız.” dediler.


Halkın Sesi olarak soruyoruz. Ey M.N.A. şirketi siz mazot parası almıyor musunuz bu sözleşme içerisinde? Çıkın bir açıklama yapın da kamuoyu sizi görsün! Ayrıca bu konu hakkında Belediye Başkanlığından kamuoyu açıklama bekliyor!

Halkın Sesi






















Yorum Ekle