SON DAKİKA

Doğubayazıt Arkoz Genel Müdürü Mimar Dr. Cengiz Çelik’ten Diyarbakır’a Övgü Dolu İmar Yorumu

. 16 Eylül, 2024 04:01 Güncelleme: 16 Eylül, 2024 04:01 Doğubayazıt Arkoz Genel Müdürü Mimar Dr. Cengiz Çelik’ten Diyarbakır’a Övgü Dolu İmar Yorumu

Arkoz İnşaat Genel Müdürü ve mimar Dr. Cengiz Çelik, Diyarbakır’ın imar başarısına dikkat çekerek sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, kentin Türkiye’nin en iyi ve örnek imar kentlerinden biri olduğunu vurguladı. 

Dr. Çelik, özellikle şehrin modernizasyon projeleri ve tarihi dokusunu koruma çabalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Paylaşımında, Diyarbakır’ın şehir planlamasında taviz verilmeden, yeşil alanların geniş tutulması ve binaların bitişik nizam olmaması gibi önemli adımlar attığını ifade eden Çelik, “İmar ve şehir planından anlamayan bir yönetici dahi Diyarbakır’daki bu düzenlemelerle geleceği planlayabilir, yaşatabilir” dedi.

Son yıllarda gerçekleştirilen büyük dönüşüm projelerine değinen Çelik, özellikle Sur bölgesinde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının şehrin tarihi mirası koruma ve modern altyapı entegrasyonu açısından büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Bu önemli katkılarından dolayı Diyarbakır yöneticilerine teşekkür eden Dr. Cengiz Çelik, şehrin her geçen gün örnek bir kent olma yolunda ilerlediğini belirtti...

Yorum Ekle