AĞRI AK PARTİ MİLLETVEKİLİ EKREM ÇELEBİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.
ÇELEBİ, mesajında şu sözlere yer verdi.
Tüm kadınlarımızın ve Ağrılı kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlarım.
10 Yıllık Ak Parti Hükümetleri döneminde kadınlara yönelik pek çok ilke imza atıldı, pek çok yeni düzenleme gerçekleştirildi.
Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattı açıldı. 7 gün 24 saat esasına göre üçer kişilik 4 vardiya ekibi ile 81 ilden yapılan telefon çağrılarına cevap verilmektedir. Bu çağrılar içerisinde acil müdahaleyi gerektiren vakalar da bulunmaktadır. Bu vakalarda ilgili, o ildeki Emniyet, Jandarma ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Acil Müdahale Ekip Sorumlusu ile irtibata geçilmektedir.
Sabit hatlardan 144 tuşlandığında ücretsiz olarak aranabilen Alo Sosyal Yardım Hattı ile sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza profesyonel iletişim desteği sağlanmaktadır. Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlarımız sadece 144’ü tuşlayarak ücretsiz bir şekilde SYGM’ye ulaşmakta ve karşılarında çağrı destek personelimizi bulmaktadırlar. Çağrı destek personelimiz vatandaşımızın talebini dinledikten sonra gerekli bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Şayet iletilen talep mahalli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ilgilendiriyorsa, çağrı destek personelimiz vatandaşımızı doğrudan ilgili SYD Vakfına IP sistem (SYGM ve SYD Vakıfları arasında kurulmuş bulunan ücretsiz network ağı) üzerinden aktarmaktadır.
19 Mart 2011 tarihinde Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN imzalı MOBİNG Genelgesiyle işyerinde psikolojik tacizin önlenmesi yönünde gerekli tüm önlemler alındı. Bu Genelgeyle ALO 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlandı.
Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 350.00 çocuğumuz okullu oldu.
Ana-Kız Okuldayız kampanyası ile 4 yılda 3 milyon kadının okuma yazma öğrenmesi hedeflenmektedir.
Anne.,Baba, Çocuk Eğitimi Projesi ile aile ile ilgili konularda konferans, panel, kurs, ev ve köy ziyaretleri yoluyla ailelere ulaşıldı. Bu kapsamda aile içi şiddet, aile planlaması gençlerin kötü alışkanlıklarından korunması, töre-namus cinayetleri, kadına karşı şiddet, çocuk istismarı gibi konularda eğitimler verildi.
Yoksul ailelerin çocuklarını okutabilmeleri için maddi yardımlarda ve eğitim materyali desteğinde bulunuldu. Yardımlar belirlenirken kız çocuklarına pozitif ayrımcılık uygulandı. Şartlı nakil transferlerinde, ödemeler kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla olmak üzere annelerin hesaplarına yatırılıyor.
Sosyal yardım alanında kadınlara öncelik veren uygulamalara gidildi. Evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan kişiye (anne, baba, teyze vs.) bir tam asgari ücret ödeme uygulaması başlatıldı.
Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı 1934’ten bu yana Mecliste en yüksek kadın katılımı gerçekleşti.
Aile Mahkemeleri kuruldu.
İş Kanunu’nda işyerlerindeki taciz olayları suç kapsamına alındı ve taciz suçu işleyenlerin cezalandırılacağı hükme bağlandı.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın – Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon kuruldu.
Anayasada kadın-erkek eşitliğinde devletin sorumluluğu ilk kez AK Parti İktidarı’nda anayasaya girmiş oldu.
Kadınlarımız şunu bilmeliler ki; yapılan hizmetlerle kadınlarımızın daha iyi hayat sürmeleri için AK Parti iktidarında her türlü pozitif ayrımcılık gösterilmeye devam edilecektir. Yapılanlar aynı heyecan ve azimle sürdürülecektir.
Bu duygularımla, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.