SON DAKİKA

Başkan Aslan'ın Gaziler günü mesajı

19 Eylül, 2011 14:46 Güncelleme: 19 Eylül, 2011 14:46 Başkan Aslan'ın Gaziler günü mesajı

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Arslan mesajında " Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, O'nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.
Başkan Arslan mesajında şunları söyledi:
“Yüce Türk Milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Gazilerimiz, her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan Millî Mücadele sırasında şahadet mertebesine erişmek, yaralanmak, engelli kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheye koşmuşlar ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından atmışlardır.
Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve, seve ortaya koyan bu kahramanlarla ne kadar övünsek azdır.
Bu anlamlı gün aynı zamanda Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanı verilmesinin de yıldönümüdür.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, O'nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygı ile anıyorum.
Arslan, Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bağımsızlığımızın canlı tanığı olan gazi ve malullerimizi de saygılarımla selamlıyorum .” dedi

Yorum Ekle