Baş ağrınızın şiddetlendiği dönemlerde bir fincan yatıştırıcı nane çayı içebilirsiniz ya da karabaş otu çayı günde 3 defa ıhlamur gibi demlenerek içilebilir. Her türlü ağrılara iyi gelir. Baş ağrılarının sebebi sinüzit ise burada zencefil çayı faydalı olacaktır. Tansiyon nedeniyle bir baş ağrısı varsa papatya çayı etkisini gösterecektir.
Magnezyum bakımından zengin gıdalar, kuruyemişler, yapraklı sebzeler, süt, muz, buğday kepeği, kayısı ve köri tozu baş ağrısına karşı tüketilebilir besinlerdir. Eğer bol miktarda kuruyemiş, çekirdek ve yeşil sebze yiyorsanız ya da suyu sert olan bir bölgede yaşıyorsanız muhtemelen aldığınız magnezyum miktarı yeterlidir. Kalsiyum açısından zengin gıdalardan badem, balık, yağsız süt ürünleri de baş ağrısına iyi gelir. Eğer aşırı miktarda alkol tüketiyorsanız, idrar söktürücü ilaçlar kullanıyorsanız veya östrojen takviyesi alıyorsanız risk altındasınız.
Kafeinli içecekler, çikolata, tütsülenmiş et, çeddar peyniri besinler baş ağrısını tetikler. Öncelikle bu besinlerden uzak durmak gerekiyor.
Eğer baş ağrınız stresle alakalı ise B vitamini alın. Erik, brokoli, bezelye, balık, kabuklu yemişler B vitamini zenginidir. B vitamini ailesi endişenize iyi gelir.
Baş ağrınız varsa kendinize sert bir nane çayı yapın, rahat bir koltukta oturun ve ağır ağır çayınızı yudumlayarak gevşeyin. Bu yöntem, sıklıkla baş ağrısını defeder.
Kalsiyum ve magnezyum vücutta birlikte çalışır. Alacağınız kalsiyum miktarı magnezyumun iki katı olmalı. Çok fazla magnezyum ishale ve böbrek fonksiyonlarında bozukluğa yol açabilir. O nedenle 100 mg'yi aşmayın.