SİVAS - Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçak düştü. Kaza öncesi paraşütle atlayan pilotlar ise hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre, Sivas'ın Kangal ilçesine 5 kilometre uzaklıkta askeri uçak düştü. Uçağın düşmesinin ardından yoğun dumanların yükseldiği ve bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Düşen askeri uçaktan yaralı kurtulan pilotlar Binbaşı Serdar Çeliker ve Yüzbaşı Fatih Tüm'e ilk müdahale arama kurtarma ekipleri tarafından yapıldı. Çeliker ve Tüm ardından helikopter ile Malatya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Validen açıklama
Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, Kangal ilçesi yakınlarında saat 15.15 civarında F-4 tipi askeri uçağın düştüğünü belirterek, "Uçakta bulunan 2 pilot paraşütle atlamışlar. İki pilotumuz yaralı olarak hastaneye naklediliyor. İlçe kaymakamımız, sağlık müdürümüz olay yerinde" dedi.
Öte yandan bölgede incelemelerde bulunan yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken, uçağın neden düştüğü ise incelemelerin ardından açıklanacak. ,
DİHA