SON DAKİKA

Ankara'dan sonra Mardin'de helikopter düştü

Bu sabah saatlerinde Ankara'da düşen ve 4 askerin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından Mardin'in Ömerli İlçesinde de bir helikopterin düştüğü öğrenildi. 18 Aralık, 2013 07:50 Güncelleme: 18 Aralık, 2013 07:50 Ankara'dan sonra Mardin'de helikopter düştü

ANKARA / MARDİN - Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu yaptığı belirtilen Skorky tipi askeri helikopter düştü. Helikopterin Gölbaşı-Konya Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın da bulunduğu Oğulbey mevkiinde düştüğünü belirtildi.

 

İçerisinde 2 pilotun bulunduğu görev uçuşu gerçekleştiren askeri helikopterin yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü kaydedildi. Helikopterde bulunan pilot binbaşı, pilot üsteğmen ve iki teknisyenin yaşamını yitirdiği bildirildi.



Olay yerinde askerler tarafından enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. 

MARDİN'DE DE HELİKOPTER DÜŞTÜ

Mardin'in Ömerli (Mahserte) ilçesine bağlı Mutluca (Gewrik) köyünde keşif yapan askeri helikopterin düştüğü belirtildi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ömerli(Mahserte) ilçesine bağlı Mutluca (Gewrik) köyünde keşif yapan askeri helikopterin keşif uçuşu yaptığı esnasında bir anda büyük bir gürültü ile patladı. Patlama sesinin uzaktan duyulduğu belirtilirken, köy sakinleri, patlamanın ardından olay yerine ambulansların sevk edildiğini kaydetti.

 

Olay yerine güvenlik görevlileri de giderken, helikopterde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Yorum Ekle