YÜKSEKOVA HABER
YÜKSEKOVA -Hakkari eski Milletvkili ve şimdiki AKP il Başkanı Abdulmutalip Özbek ve beraberindeki partililer Çukurca'da göreve yeni başlayan Kaymakam Ünal Koç'u makamında ziyaret etti. Kaymakam Koç'u yeni görevinde tebrik eden Özbek daha sonra BDP'li Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu'yu da makamında ziyaret etti.
Burada bir müddet Başkan Demiroğlu ile sohbet eden Özbek belediye ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.
Özbek, daha iyi bir Çukurca için ne yapılması gerekiyorsa buna hazır olduklarını söyledi. İlçenin ve belediyenin sorunlarının giderilmesi için temaslarının devam edeceğini kaydeden Özbek, Çukurca'nın Hakkari için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Demiroğlu da, Özbek'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti.
Özbek daha sonra Kaymakam Koç ile beraber inşaatı devam eden hastaneyi gezerek inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Hastane ziyaretinde konuşan Özbek, hastane inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü kaydederek, hastanenin hizmete girmesiyle ilçedeki vatandaşların sağlık hizmeti için Hakkari veya Van'a gitmek zorunda kalmayacaklarını aktardı.
Özbek, "Çukurcalı vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Gerekli doktor arkadaşlarımız da buraya geldikten sonra inşallah ilçedeki vatandaşlarımız artık çevre il ve ilçelerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmacak. Gerekli takiplerimizi bizler de sürdüreceğiz." dedi
Özbek ardından ilçedeki çay bahçesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Özbek burada Çukurca'da açılması planlanan sınır kapısı ve ilçedeki işsizlikle ilgili vatandaşları dinledi.
Özbek de vatandaşların sorunlarını ilgili bakanlıklara ileteceği sözünü verdi.
Özbek, "Çukurca'da sınır kapısı açılması başta ilçe ve bölge için çok büyük bir nimet. İlçede sınır kapısının açılması buradaki işsizliğin de büyük oranda azalmasını sağlayacak. Sınır kapısının açılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Burada hem kaymakamımız hem de belediye başkanımızla birlikre daha iyi bir Çukurca için çalışacağız" dedi.
Temaslarını bitiren Özbek ilçeden ayrıldı.