SON DAKİKA

Akil İnsanlar Heyeti toplam 63 kişiden oluşuyor.

Başbakanlık tarafından açıklanan Akil İnsanlar heyetinde yer alan isimlerden ilk yorumlar gelmeye başladı. 03 Nisan, 2013 09:59 Güncelleme: 03 Nisan, 2013 09:59 Akil İnsanlar Heyeti toplam 63 kişiden oluşuyor.

Başbakanlık tarafından açıklanan Akil İnsanlar Listesi 9'ar kişilik 7bölgesel gruptan oluştu. Çözüm sürecine katkı verecek olan akilinsanlar heyeti toplam 63 kişiden oluşuyor.

BÖLGE GRUBU BAŞKANLARI

Rifat Hisarcıklıoğlu, Can Paker, Tarhan Erdem, Yılmaz Ensaroğlu, Ahmet Taşgetiren, Deniz Ülke Arıboğan, Yusuf Şevki Hakyemez bölge grubu başkanları olarak yer aldı.

7 BÖLGEDE FALİYET GÖSTERECEKLER

Çözüm sürecine ilişkin birikimi bulunan ve toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış olan yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden müteşekkil akil insanlar heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyor.

"Akil İnsanlar Heyeti"nde yer alan isimler, "sürec"i yorumladı.

İŞTE İLK YORUMLAR;

HÜLYA KOÇYİĞİT: Başbakanımız bir davet yaptı. Bu davete yarın katılacağım. Elbette ki ben de fikirlerimi söyleme imkanı bulursam söylemeye çalışacağım. Türkiye'de toplum olarak her şeyden önce huzur, güven, demokrasi, adalet, eşitlik ve taleplerimiz var. Hepimizin olduğu gibi, her vatandaşın olduğu gibi... Demokrasiyi hayatımızda ne kadar etkili şekilde gerçekleştirebilirsek, o kadar huzurlu ve bir arada yaşamaya gönüllü oluruz.

KADİR İNANIR: Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı toplantıdan sonra konuyla ilgili değerlendirmede bulunacağım. Böyle bir karar aldım. Yarın toplantı yapılsın ondan sonra bildireceğim.

ORHAN GENCEBAY: İnşallah hepimiz için hayırlı olur. İnsanlarımız harika, tarih boyunca sağduyuluyla yaşamış. Şu an yaşayanlar da onları torunu. Hoşgörünün beşiğiyiz. Neler olmuş, neler yaşanmış. Bu da onlardan biri olacak. İleride tarih olarak kabul edilecek.

AYHAN OGAN (HEYETİN DOĞU ANADOLU SEKRETERİ): Süreçte en önemli iki bölge olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri süreç için fazlasıyla önemli. Sürecin bu bölgelerde doğru yürütülmesi gerekiyor. Bu yüzden işlerimizin yoğun olacağını düşünüyorum. Bölgede, bu sürece katkı sağlayabilecek çok önemli kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, aydın insanlar var. Belki de bu heyetle sınırlı kalmadan toplumsal dinamiklerin sürece olumlu katkılarını sağlayabilmek daha önemli olacak. Sürecin başarıya ulaşması için toplumsal dinamiklerin yapacağı çalışmalar belirleyici olacak. Elimden gelen katkıyı yapacağım.

CEMAL UŞŞAK: Elbette böyle teşebbüsler artmalı. Ben de üzerime düşeni yapacağım elimden geleni yapacağım. İlk adım önce bölgenin kanaat önderleriyle, sıradan halkımızla yüz yüze gelip insani sıcak temaslar kurup bu sürecin ne anlama geldiğini anlatmak olacak sanırım.

PROF. DR. YUSUF ŞEVKİ HAKYEMEZ (KARADENİZ BÖLGESİ BAŞKANI):Gerçekten sorumluluk isteyen bir görev. Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldikten sonra yapacağımız çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olacağız. Umarım ki elimizden geldiğince bizim de alanımızla ilgili bir katkımız olur. Gerçekten sorumluluk isteyen bir görev. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreçten başarılı şekilde çıkarız.

Yorum Ekle