SON DAKİKA

Ağrılı Bayan Yazar Kitabının Tüm Gelirini Depremzedelere Bağışlıyor

17 Kasım, 2011 16:46 Güncelleme: 17 Kasım, 2011 16:46 Ağrılı Bayan Yazar Kitabının Tüm Gelirini Depremzedelere Bağışlıyor

Kütahya’da yaşayan Ağrılı ev hanımı Seyran Özçelik, "Vahyin Işığında İnsan" isimli kitabının tüm gelirini Van merkez ve Erçiş ilçesindeki depremzedelere bağışlayacağını söyledi.

 

Kitap maddi bir beklentiyle yazılmış bir kitap olmadığını ifade eden Özçelik, daha öncede herhangi bir kuruma bağışlacağımı düşünüyordum. Van ve Erçiş İlçesinde meydana gelen deprem kitabın çıkışa denk gelmesi nedeniyle kitap satışında elde edilecek geliri depremzedelere bağışlamayı uygun gördüğünü belirtti. Ağrı İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra, üniversitelerde başörtü yasağı olmasından dolayı hayallerini gerçekleştirmeyen Seyran Özçelik yazdığı kitapta İslam ve insan yaşayışını anlattı.İnsanın dünyadaki yaşamı kısa, kısa olduğu kadar da anlamlı ve önemli olduğunu belirten Özçelik,”İnsanın ömür süresi sadece dünyanın dar sınırlarından ibaret değil, ebedi bir Ahiret hayatı da onu beklemektedir. Dünya hayatını, milliyetini, ailesini, dilini, fiziksel özellikleri gibi doğuştan sahip olduğu özelliklerini seçme şansına sahip olmayan insana, Yaradan, Ahiret hayatını seçme şansı vermiştir. İnsan bu dünya hayatını Rabbinin rızasına ve O’nun emirlerine uygun yaşayıp/yaşamamakla aslında Ahiretini cennet veya cehennemi seçmiş olur.”dedi. Özçelik,”Bizler ister farkında olalım, isterse de olmayalım, tüm hayatımız boyunca tercihler yaparak yaşarız. Bu tercihlerimizi de genellikle iyi ile kötü arasında seçimler yaparak gerçekleştiririz. Dolayısıyla bizim esas değerimizi, yaptığımız bu tercihlerin niteliği belirler. Bu nedenle yaşadığımız hayatın her anı, yaptığımız her iş ve tercihimiz hayati önem taşımaktadır. Zira Rabbimiz, bize yaptıklarımızla değer vereceğini kaydetti. Zaman zaman yolumuzu, şartlarımızı kendimiz belirleriz, ancak bezende hayat bizi bazı tercihler yapmaya zorladığını dile getiren Özçelik,”Ağrı İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra, eğitimime devam etmeyi düşünmeme rağmen, başörtüsü yasağı beni okumakla okumamak arasında bir tercih yapmak zorunda bıraktı. Ben de tercihimi doğru olduğuna inandığım yönde, okumamak yönünde yaptım. Ancak okumak, ‘sadece bir okul çatısı altında olmaz’, düşüncesiyle. Zira bizim dinimiz bize; “Yaradan Rabbinin Adı ile oku” diye emretmektedir. Ben de Rabbimin emri doğrultusunda okumamı sürdürdüğünü ifade etti. Bu kitap yıllar içinde yapılmış okuma ve araştırmaların geldiği bir sonuç olduğunu vurgulayan Özçelik,”Bu kitaptaki her bir konu, kendim için, dinim ile ilgili merak ve ihtiyaçlarım doğrultusunda yaptığım kişisel çalışmalardan oluşmaktadır. Kitap yazmış olmak adına yazılmış bir kitap değildir. Yazılarımı beğenip, teveccüh gösteren, kitaplaşmasını öneren herkese de buradan teşekkürlerimi iletiyorum.”şeklinde konuştu.

Yorum Ekle