SON DAKİKA

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri Tarafından Resim Sergisi Düzenlendi

06 Aralık, 2011 06:13 Güncelleme: 06 Aralık, 2011 06:13 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri Tarafından Resim Sergisi Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Fuat AYIK nezaretinde hazırlanmış olan “Yağlıboya Resim, Cam Gravür, Mozaik ve Batik” çalışmalarının yer aldığı karma Resim Sergisi Eğitim Fakültesi, D Blok Zemin Kat, Sınav ve Sergi salonunda sergilendi.

“Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Sergisi” adını taşıyan resim sergisi 01 – 09 Aralık 2011 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi, D Blok Zemin Kat, Sınav ve Sergi salonunda sanatseverlerle buluşuyor.

Resimlerinde düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan sanatçı, dışa vurumcu fırça darbeleriyle insanları, kenti, gizli yüzleri ve iç dünya gerçekliğini yansıtmaktadır. Portrelerin betimleyici değil, temsili işlevini öne çıkaran bir anlatıma dönüştüren öğrenciler bir şekle bürünmeyen portreler, dengelerin kırıldığı noktada beklenti ve düşe dönmektedir.


Öğr. Gör. Fuat AYIK “Bizde sergilerimizi Halk Eğitim merkezi Sergi Salonu'nda yapmak istiyoruz fakat şartlar ve maddi desteğimiz yetmediği için sadece öğrencilere resimlerimizi sergileye bildik.Üniversitemiz bize destek veriyor ama destekler yeterli olmadığı için bizler de sergilerimizi tam anlamıyla sergileyemiyoruz. Bizim tek temennimiz bize destek çıkılması ve sergilerimizin gün ışığında değer kazanmasıdır. Diye sözlerini bitirdi.

Yorum Ekle