SON DAKİKA

Ağrı Dağı'nda Hayvancılık, Turizm ve Güvenliğe Katkı İçin 49 Kilometrelik Yol Yapılıyor

. 09 Haziran, 2024 10:56 Güncelleme: 09 Haziran, 2024 10:56 Ağrı Dağı'nda Hayvancılık, Turizm ve Güvenliğe Katkı İçin 49 Kilometrelik Yol Yapılıyor

Türkiye'nin en yüksek dağı olan 5.137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nda, Korhan bölgesinden Serdarbulak'a kadar uzanacak olan 49 kilometrelik yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yolun, bölgenin hayvancılık ve turizmine katkı sağlamasının yanı sıra, Ağrı Dağı'nın güvenliğine de önemli katkı sunması hedefleniyor.

Iğdır Valisi Ercan Turan, yolun yapım süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, yolun tamamlanmasıyla birlikte turistlerin Ağrı Dağı'na kamp ekipmanlarını daha kolay ulaştırabileceğini belirtti. Ayrıca, doğa sporlarına olan ilginin arttığı kentte, 2.500 metre rakımda yapılan yolun bölge turizmi için önemli bir altyapı oluşturacağını ifade etti.

2023 yılında Korhan Yaylası'na kadar 16 kilometrelik sıcak asfalt yol yapıldığını hatırlatan Vali Turan, "Bu yolun devamı olarak Korhan'dan Serdarbulak'a kadar yaklaşık 33 kilometrelik yolun altyapısını ve sanat yapılarını güzelleştireceğiz" dedi. Vali Turan, şu ana kadar yolun birinci etabında 16, ikinci etabında ise 13 kilometrelik kısmın tamamlandığını belirterek, yolun hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyledi.

Yayla turizminin geliştirilmesi ve bölgenin hayvancılığa açılması konusuna da değinen Vali Turan, "Kapasitemizin çok altında hayvancılık yapıyoruz, bu kapasiteyi artıracağız. Buranın hayvancılık konusunda da önemli bir merkez haline gelmesini istiyoruz. Altyapı olmadan turizm, tarım, hayvancılık ve arıcılık gelişmiyor. Bu yolun, kentimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması bizim için hayati öneme sahip" ifadelerini kullandı...

Yorum Ekle