SON DAKİKA

Ağrı'da bayramlaşma

08 Kasım, 2011 03:49 Güncelleme: 08 Kasım, 2011 03:49 Ağrı'da bayramlaşma

Valilik sergi salonunda gerçekleşen Bayramlaşma Töreni’nde Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, konuklarla tek tek takalaşarak bayramlarını kutladı. İkramlardan sonra Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ve Belediye Başkanı Hasan Arslan birer konuşma yaptılar.

Konuşmasına Van depremine değinerek başlayan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, “ne yazık ki, bu bayram diğer bayramlardan farklı bir havada geçiyor” dedi.

Vali Yerlikaya, “Yakın zamanda Bitlis’te, Hakkâri’de bizim güvenliğimizi sağlamak için görev yapan Polis ve Askerlerimiz şehit oldu. Ağrılı iki polisimiz ve bir askerimizi toprağa verdik. Hemen ardından Van’da meydana gelen depremde yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Onların acısını yaşadık. Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine sekiz gün Erciş’te bulunduklarını belirten Vali Yerlikaya, Ağrılılara yapılaşma konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“1999 yılında yaşanan felaket sonrasında yapılaşma kültürümüzde bir kırılma var. Van depremi bize bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini gösterdi. Bir daha böyle acıları yaşamamamız lazım. Ağrı’da 13 Belediye ve 569 köyümüz var. Belediye ve ya Özel İdare sınırları içinde yer alan herkesin mutlak suretle ruhsat alarak ev yaptırmaları lazım. Yapı denetim mekanizmasının eksiksiz işlemesi ve oturulabilir raporu olmayan evlerde oturulmaması lazım. Bu maddi olarak bir külfet olabilir. Ama bu bizim ağlamamamız içindir. Dünyanın hiçbir yerinde ‘bu benim arsam, ben istediğim gibi ev yapar, otururum’ anlayışı yoktur. Bunu idrak etmemiz için illa bir Erciş felaketi yaşamamız gerekmiyor. Bu konuda Belediyelere ve Özel İdarelere büyük bir sorumluluk düşüyor. Onlara Allah yardım etsin. Ama kimse bu konudaki yapılması gereken hususlarda bir esneklik beklemesin. Gereken neyse yapılsın.”

Kurban Bayramı’nın bizim birbirimize ait, zimmetli olduğumuzu gösteren bir bayram olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “toprağın altında yatan ecdadımızın bize bıraktığı bu topraklar üzerinde, sevinçte, kıvançta, endişede, üzüntüde, kötü günde, iyi günde beraber olduk ve beraberiz. Huzur ve mutlulukla kıyamete kadar bağımsız ve istiklal üzerine yaşamaya devam edeceğiz. Ben devleti temsil eden bütün kurum ve çalışanlarım adına Ağrılı 542 bin hemşerimizin bayramını kutluyorum. Yuvalarında sevdikleri ile birlikte nice sağlık, sıhhat ve afiyet içinde bayramlar diliyorum. Kendilerine hizmet etme onurunu bize bahşeden Allah’a şükr ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma Törenine Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Garnizon Komutanı Hakan Atınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan,  Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum Amirleri, STK temsilcileri, Basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.


Yorum Ekle