SON DAKİKA

Ağrı'da 92 Kursiyere Sertifikaları Verildi

03 Aralık, 2011 06:43 Güncelleme: 03 Aralık, 2011 06:43 Ağrı'da 92 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İş-Kur'un önemine değinerek, İş-Kur İl Müdürlüğünce düzenlenen bu tür kurslarla kentin istihdam noktasında güçlenmesine önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Demirel, çok sayıda vatandaşın çoğu zaman Valiliğe gelerek iş talebinde bulunduklarını belirterek, ancak İş-Kur İl Müdürlüğü üzerinden bu taleplere cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Kendilerine gelen vatandaşların "bir niteliğin veya bir özelliğin var mı-" sorusuna, "ne iş olsa yaparım" diye cevap aldıklarını dile getiren Demirel, şöyle konuştu:  "(Ben ne iş olsa yaparım) demek, aslında (ben hiçbir iş yapmam) demektir. İşte bu noktada İş-Kur'un sertifikaları, kursları, programları bir meslek kazandırma noktasında nitelik kazandıran önemli kurslardır.

Nitelik kazanmak birileri tarafından fark edilmek çok önemli bir durum. Özellikle İş-Kur, bu noktada en çok buna hizmet ediyor. Bir ülkenin istihdamı yalnızca erkek nüfusuna bağlı değildir, kadınlar da destek olmalı. Erkekler nüfusun yüzde 50'sini oluşturuyor. Diğer yüzde 50'sini de kadınlar oluşturuyor. Bayanlarımız da istihdama katılmışlar. Böyle bir tablo karşısında mutlu oldum.

 

Aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar." İş-Kur İl Müdürü Şahin Koç da İş-Kur olarak, Ağrı'da bu yıl 63 meslek grubunda kurs açma kararı aldıklarını belirterek, il istihdam ve mesleki eğitim kurulunda bunlardan 25 farklı dalda kurs açtıklarını söyledi. Ağrı'da bin 200 kursiyere kurs verdiklerini anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Bunlardan 19 tanesinde yetişenlerin en az yüzde 50'sini istihdam garantisiyle işe yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu da bin kişi civarında oluyor. Bu çok güzel bir durum. Eleman arayanlar kalifiyeli eleman arıyor, meslekli eleman arıyor. İş arayanlar ise 'her işi yaparız' diyorlar ama ellerinde herhangi bir sertifikaları yok. Biz İş-Kur olarak bunlara sertifika kazandırıp, iş arayanla iş vereni birleştiriyoruz." Konuşmaların ardından, ayakkabıcılık ile Halıcılık ve El Sanatları kurslarını bitiren 92 kursiyere protokol tarafından sertifikaları verildi.

Yorum Ekle