SON DAKİKA

Ağrı Bu Kış Kardeşliği İle Van'ı Isıtacak

29 Kasım, 2011 03:40 Güncelleme: 29 Kasım, 2011 03:40 Ağrı Bu Kış Kardeşliği İle Van'ı Isıtacak

Ağrı’daki sivil toplum kuruluşları (STK), Ağrı bu kış kardeşliği ile Van’ı ısıtacak adlı proje kapsamında bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda buluşan STK mensupları, Vanlı depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte deprem bölgesindeki çadırlarda yaşamanın zor olduğunu söyledi.

Anığı, Şu ana kadar bizim yaptığımız tespitlere göre 70’e yakın Aile de Ağrı’ya gelmiş bulunmakta. Bizler de İHH ve Ağrı insanı olarak çalışmaların yeni boyutunu Ağrı’ya taşıdık. Ağrı bu kış kardeşliği ile Van’ı ısıtacak projesi ile Ağrı’daki sivil toplum örgütlerinden, basından ve kanaat önderlerinden dolayısıyla bütün Ağrı halkından bir destek istiyoruz. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bu anlamda bir kamuoyu oluşturacağız. İnşallah dikkatleri bu yöne taşıyacağız diye konuştu.

Deprem bölgesindeki iklim koşullarının da önemine değinen Anığı, şunları kaydetti:

Depremin asıl soğuk ve çetin yüzünü bence şuanda gösteriyor. Yüzlerce çocuk zatürre ve bronşit hastalığına yakalanmış durumda. Çadırda hayat yaşanılamaz hale geldi. Çadır yaşantısını artık kaldıramayan vatandaşımız, haliyle başka yerlere göç etmek zorunda kaldı. Burada toplanmamızın sebebi, Ağrı’ya gelen 70’e yakın depremzede aile için neler yapabiliriz- Hem STK’lar olarak hem de vatandaşlarımızın bu anlamda gayretlerini biraz daha artırmalarını istiyoruz. Taşın altına sadece elimizi değil, artık bedenimizi koymanın vakti gelmiştir. Önceliğimiz, ilimize gelen depremzede kardeşlerimizin barınma sorununu çözmek, daha sonra yakıt ve temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaktır. Gelin bu kış mevsiminde kardeşliğimizle Van’daki depremzedeleri ısıtalım.

Toplantıda, yardımlarla ilgili organizasyon çalışmaları için 13 kişilik bir komisyonla yardım toplama merkezinin kurulmasına karar verildi.

Çağdaş Haber Ajansı: Oğuz Cengiz - Asef Ulaş



 

Yorum Ekle