SON DAKİKA

Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık Ağrı Patnosta kavgalı aileleri barıştırdı

Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık Patnos'un Özdemir (Hazdemir) köyünde aralarında yaklaşık üç yıldır husumet bulunan Demir ve Çetiner ailelerini barıştırdı. Yapılan barışta yüzlerce yurttaşın yanı sıra Tutak belediye Eş başkanı Fırat Öztürk, Malazgirt Belediye Eş başkanı Halis Coşkun Ağrı DBP il genel meclis başkanı Ali Öztürk, Patnos HDP ve DBP ilçe yönetimleri ve STK Temsilcileri katıldı. 30 Ekim, 2014 10:35 Güncelleme: 30 Ekim, 2014 10:35 Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık Ağrı Patnosta kavgalı aileleri barıştırdı

Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık Patnos'un Özdemir (Hazdemir) köyünde aralarında yaklaşık üç yıldır husumet bulunan Demir ve Çetiner ailelerini barıştırdı. Yapılan barışta yüzlerce yurttaşın yanı sıra Tutak belediye Eş başkanı Fırat Öztürk, Malazgirt Belediye Eş başkanı Halis Coşkun Ağrı DBP il genel meclis başkanı Ali Öztürk, Patnos HDP ve DBP ilçe yönetimleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Yapılan barışta konuşan Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık, aileler arasında barışın yapılması için emek veren her kese teşekkür ettiklerini belirterek, Artık Kürtler arasında barışın sağlaması gerektiğini ve Özdemir köyünde de yapılan barışın kalıcı olmasını diledi. Sakık, " Bu köyde yaşayan tüm insanlar bu kavgadan ders çıkartmaları gerekir. Kürtler arasında barış, hoşgörü olursa Kürtler daha güçlü olur. Kürtler artık düşmana karışı birlik oluşturmaları lazım. Bu günden sonra nerede olursa olsun Kürtler arasında kardeş kavgaları olmamalıdır. Belki bu güne kadar Kürtler arasında kardeş kavgaları yaşanmıştır. Bu köydeki kavgada onlardan biridir. Ama bu günden sonra bu tür kavgalar Kürtler arasında yaşanmaması gerekmektedir" dedi.

'Kürtler tarih yazıyor'

Kürtlerin Ortadoğu da önemli bir tarihten geçtiğini belirten Sakık, " Kürtler tarih yazıyor. Kürtler Ortadoğu da ceberut yapılara karşı, dosta ve düşmana karşı şunu diyorlar ; Bizde bir halkız, bizde varız. diyorlar. dünyanın dört bir tarafından 40 ülke DAİŞ e karşı birlik oluşturmuşlar ama bir tek mücadele eden, direnen Kürt halkıdır. Böylesi önemli bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz ve bu süreçte bizim daha çok birlik oluşturmamız gerekir. Çünkü Kürtler Şengal, Maxmur ve Kobané de çetelere karşı genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile  kahramanca birlikte savaşıyorlar. Onun için bizim hala kendi içimizde birbirimizi öldürmeye kesinlikle hakkımız yok. Biz buralarda barışı yükseltmeliyiz. Kobané de yaşamlarını yitiren gençlerimizin  cenazeleri her gün geliyor. Gençlerimiz yaşamlarını yitirirken Kürt halkına hayat sunuyor. İşte bizim bu yiğitlerden ders çıkartmamız lazım. Bizim buralarda birlik oluşturmamız gerekiyor. Eminim bu gün burada barış yapanların  çocukları da bir tarih yazıyor. Bu kadar önemli bir süreçte geçtiğimiz için barışı da  topraklarda egemen kılmamız gerekiyor. Nerede kardeşlerimiz arasında bir kavga varsa biz ve partimiz ne buna seyirci kalırız ne de taraf oluruz. Kendi aramızda ki barışı sağlayarak  Ortadoğu da güçlü bir halk oluşturacağız" diye konuştu.

' Biz dört parçaya bölünen bir halkız ama bize her dört parçada zulüm yapılıyor.'

Kobané deki DAİŞ çetelerin saldırısına da değinen Sakık, Kürtlerin hiç kimsenin topraklarına saldırmadığını ve kendi topraklarına yapılan saldırılara karşılık verdiğini belirti. Sakık, " O topraklar Kürt halkın topraklarıdır. Oralarda Kürtler namus mücadelesini veriyor. Topraklarına sahip çıktıkları için saldırıya maruz kalıyorlar. İşte bizim bunu görmemiz lazım. Bizim karşımızdaki tehlike bu. Bu ülkeyi yönetenler çıkıp diyorlar ki, Kobané ile Van, Diyarbakır, Batman ile ne alakası var. Bizim topraklarımız birinci dünya savaşında dörde böldünüz. Biz dört parçaya bölünen bir halkız ama bize her dört parçada zulüm yapılıyor. Kürt çocukları da o günden beri zulüm politikalarınıza karşı direndi. Onun için bizimde bu gün kendi aramızda olan sorunlarımızı bitirmemiz ve birlik olmamız gerekir." dedi.

'Mazlum bir halkın çocukları olarak mazlum ve mağdur olanlar sav olup zulüme karşı birlik oluşturmalıyız'

Peşmergenin Kobanéye geçişine de değinen Sakık, Kürt halkının birlik oluşturmaktan başka çaresi olmadığını ve geçmişte Kürt göçleri arasında kavga olduğunu artık o kavgalarında bittiğini söyledi. Sakık, " Kürtlerin dört parçasında da kendi aralarında kavgalar çıktı. Ama artık o kavgalar bitti. Artık tüm Kürtler birlik oluşturmak için çalışıyorlar. İşte Peşmerge yollarda Kobané doğru gidiyor.  Bugün Peşmergelerin Kuzey Kürdistan topraklarından Kobanê ye geçişi Kürt halkının Umudunu ve heyecanını artırdı. Kürt birlikteliği ve dayanışmasını pekiştirdi. Gerilla Kandilden Şengale geliyor ve Şengal'deki zulüm bertaraf oldu. Kürt güçleri nasıl birlik oluşturmuşsa bizimde birlik oluşturmamız gerekiyor. Biz hiç kimseye zulüm etmedik. Mazlum bir halkın çocukları olarak mazlum ve mağdur olanlar sav olup zulüm karşı birlik oluşturmalıyız" dedi

 

Yorum Ekle