SON DAKİKA

Ağrı 93 Yıllık Kuyu Suyundan Kurtuldu

12 Kasım, 2011 05:16 Güncelleme: 12 Kasım, 2011 05:16 Ağrı 93 Yıllık Kuyu Suyundan Kurtuldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan telekonferans sistemi bağlantısıyla, Iğdır ve Ağrı'da kent ormanı, içme suyu ve isale hattı açıldı.



Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Taner Tazegün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirdeki kent ormanının Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı 111 tesis arasında yer aldığını söyledi.



Tazegün, "Bakanlığımızın ve hükümetimizin girişimiyle Iğdır'da açılışı yapılan kent ormanıyla yeşil kuşak alanı oluşturmaya başlayacağız. Bin dönümlük alanda Iğdır yeşil kuşak ormanı oluşturduk. Bu alana toplam 200 bin adet fidan dikildi. Iğdır halkı bu ormanlık alandan fazlasıyla faydalanacak. Bu alanda değişik türden başta Akasya, Karaağaç, Mahlep, Çınar, Akçaağaç, Dışbudak, Sarı Çam, Kara Çam, Sedir, Dut ve İğde gibi toplam 25 ağaç çeşidi var. Iğdır bir ormana kavuştu" dedi.



-Ağrı-



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca telekonferans sistemiyle Ağrı'daki içme suyu tesisi ve isale hattını hizmete açtı.



Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 93 yıldır kuyu suyu içen Ağrı'nın artık arıtılmış suyu içeceğini ifade etti.



Arslan, Ağrı'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yazıcı Barajı yanındaki içme suyu tesisinde günlük ortalama 40 bin metreküp suyun arıtıldığını kaydetti.



Arslan, "2009 yılında göreve geldiğimizde DSİ ile bu konuda protokol imzaladık. 2010 yılında da çalışmalara başladık. İçme suyu tesisi ile isale hattı yaklaşık 40 milyona mal oldu. Bu hizmetin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tesisin tüm Ağrılılar'a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle