Gümrük muhafaza ekipleri, Gürbulak Sınır Kapısında İran plakalı bir TIR'da 66 kilogram ağırlığında afyon sakızı Maddesi ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 6 Temmuz GünüTürkiye'ye giriş yapmak üzere Gürbulak Sınır Kapısına gelen sürücülüğünü H.L. isimli şoförün yaptığı İran plakalı TIR, Polis giriş ve gümrük tescil işlemlerine müteakip şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde refakatli olarak X-Ray cihazına sevk edildi.
Yapılan X-Ray taraması sonucunda araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi ve narkotik dedektör köpeği Bonet'in şüpheli bölgeye tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada, aracın ayna olarak tabir edilen dorse alt tabanındaki boşluğuna gizlenmiş şekilde 66 kilogram ağırlığında ve 660 binTL değerinde Afyon Sakızı maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 1 yabancı uyruklu kişi, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce tahkikatadevam edildiği bildirildi