Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Okur'un yaptığı ameliyat sonrası, Kılıç'ın belden aşağısı felç oldu. Oğlunun yanlış ameliyat sonucu felç olduğunu öne süren Ahmet Kılıç, doktor hakkında hem bıçak parası aldığı, hem de çocuğunu sakat bıraktığı iddiasıyla dava açtı. Yapılan yargılama sonucu Prof. Dr. Ali Okur, 2 yıl hapse mahkûm oldu.
İkinci kurban Nurcan
Balıkesir, Edremit'te oturan ve kambur olan 10 yaşındaki Nurcan Fırat'ı da, aynı doktorun 9 Kasım 2005'teki ameliyatı sonrası yatalak oldu. Bunun üzerine 2 aile, Erzurum 1'inci Bölge İdare Mahkemesi'ne, maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 30 Eylül 2011'de Prof. Dr. Ali Okur'u ve idareyi sorumlu tuttu ve yasal faiziyle Ramazan Kılıç ile ailesine 1 milyon 171 bin, Nurcan Fırat ile ailesine de 1 milyon 31 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Danıştay da kararı onadı. Tazminat cezaları faiziyle birlikte toplam 3.5 milyon liraya yükseldi.
'Devlet borcunu ödesin'
Ancak üniversite yönetimi bu parayı ödeyemeyeceğini bildirdi. Tazminatlarını alamayan Kılıç ile Fırat, son çareyi CumhurbaşkanıAbdullah Gül'e dilekçe yazmakta buldu. Kılıç ve Fırat mektuplarında, Avukatımız devlet malı haczedilemez diyor. Sayın cumhurbaşkanım, madem devlet malı haczedilmez, o zaman devlet neden borcunu ödemez? Bütün yollar kapalı. Son çare size başvurduk dediler.
Daha önce ödenmiş
ATATÜRK Üniversitesi'nin, aynı doktor tarafından 5 Ocak 2006'da ameliyat edilen ve sakat kalan Kars Sarıkamışlı Ayşegül Aktaş'a Danıştay kararını beklemeden 190 bin liralık tazminatı ödediğini belirten Avukat Mustafa Aladağ, şunları söyledi: Rektör ve yardımcıları hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Fakat savcılık anlaşılmaz bir şekilde takipsizlik kararı verdi. Bir devlet kurumu borcunu ödememek için çeşitli hilelere başvuruyor.