SON DAKİKA

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI.

23 Kasım, 2011 17:26 Güncelleme: 23 Kasım, 2011 17:26 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI.

 

2011 yılının 24 kasım öğretmen gününü kutlarken,  Van ve Erciş te meydana gelen deprem felaketinde hayatlarını kaybeden Eğitim emekçileri ve Van- Erciş te hayatını kaybeden halkımız olmak üzere,  tüm eğitim ve demokrasi şehitlerini saygıyla anıyoruz.

Bundan 20 gün önce dünya öğretmenler gününü kutladık. Ne yazık ki hala ülkemizde Öğretmenlerin ,  başta özlük hakları olmak üzere bir çok hakları  çözüm beklemektedir. Toplumun en temel insan haklarından biri olan ve toplumun tüm üyelerine ayırım yapılmaksızın devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanması gereken ana dilinde eğitim  hakkı hala en büyük engel olarak karşımızda durmaktadır. Eğitime ayrılan pay hala küçümsenecek boyuttadır. Yandaş, fıkırdaş, düşünce, inanç, sendika  ve bendensin gibi ayırımcı politikalar günümüzde çok daha yoğun olarak işlev haldedir.  Ülkemizde yaşanan anti demokratik politikalar yüzünde fikir ve  düşüncelerini söyledikleri için bir çok öğretmen, aydın ,öğretim üyesi ve gazeteci cezaevlerindedir.  Fikrini ve düşüncesini söylemekten korkan bir eğitimci ne kadar özgür bir eğitim verebilir ki?

Eğitim hakkının herkes için eşit koşullarda hayata geçirilmesi, fikir ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması, nitelikli bir eğitim hizmetinin koşulu olarak bu hizmeti sunacak öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlara insanca yaşayabilecekleri çalışma ve yaşama koşulları yaratılması, bunun için ; başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük haklarının insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmesi dileğiyle tüm eğitim emekçilerinin 24 kasım öğretmenler gününü kutluyorum.

 

İHSAN YEŞİL

DOĞUBAYAZİT

EĞİTİM-SEN TEM. BAŞKANI

Yorum Ekle