SON DAKİKA

1.TENDÜREK FESTİVALI YAPILDI.

Çaldıran (Ebeğe)Gençlik insiyatifi tarafından düzenlenen 1.Tendürek festivalı 6-7-8 tarihlerinde yapıldı. 09 Haziran, 2014 04:19 Güncelleme: 09 Haziran, 2014 04:19 1.TENDÜREK FESTİVALI YAPILDI.

 

1.TENDÜREK FESTİVALI YAPILDI.

 

Çaldıran (Ebeğe)Gençlik insiyatifi tarafından düzenlenen 1.Tendürek festivalı 6-7-8 tarihlerinde yapıldı.

 

Doğubayazıt -Çaldıran arasında bulunan Tendürek Dağı 2000 metre yükseklikteki yaylarından birinde Çaldıran(Ebeğe) Gençlik inisiyatifi tarafından düzenlenen 1.Tendürek Festivaline binlerce kişi katıldı.

Tam bir yayla atmosferinde Gerçekleştirilen 1 Tendürek festivalı 3 gün sürece çok renkli geçti.

 

Buz gibi akan suların akış şırıltısının insanlar üzerinde bıraktığı o büyüleyici ses ve kuş cıvıltılarıyla karışan birbirinde güzel sanatçıların müzik eşliğinde seslendirdikleri Kürtçe nağmelerin yükseldiği otantik ortamında yüzlerce kişi govand(halay) tutarak festivalin keyfini çıkardılar.

 

2000 rakımlı Tendürek yaylasında gerçekleştirilen 1.Tendürek Festivaline Ağrı, Doğubayazıt, Diyadin, Van, Erciş, Çaldıran ve değişik illerde çok sayıda katılım oldu.

 

1 Tendürek Festivali alanında birçok çadırlar kurulduğu ve bu çadırlarda festivale katılanların gereksinmelerini giderecek gıdaların bulunduğu ve festivale gelen ailelerinde kendi çadırlarını kurdukları görüldü. Ayrıca Festivale günü birlik katılanlar festivalin yapıldığı yayla alanında o otantik havada piknik yapma olanaklarını da buldular.H/S

 

 

 

 

 

Yorum Ekle