Yunanistan'da yapılan erken genel seçimlerde Radikal Sol İttifak'ın lideri Alexis Tsipras oyların yüzde 36,29'unu alarak birinci sırada yer aldı.
Yunanistan'ın yeni lideri Alexis Tsipras'ın yasalara göre kabineyi kurarken papaz huzurunda İncil'e el basarak yemin etmesi gerekiyor. Din dahil her türlü kurumu reddeden AB karşıtı partinin koltuğuna oturan Ateist lider Alexis Tsipras'ın ne yapacağı merakla bekleniyor.
Yunanistan'da genel seçimlerde sandıktan birinci sırada çıkan Alexis Tsipras, henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi iken tarihe Önlük Hareketi diye geçen öğrenci direnişinin önderleri arasında yer alıyordu.
Tsipras bu öğrenci isyanlarını anlatmak için katıldığı bir televizyon programında 1990'da Miçotakis hükümetinin yanlış kararlar aldığını anlatmıştı.
O dönemlerde televizyonlara çıkıp popülarite kazanan Alexis Tsipras, kendisini halka sevdirdi.
Tsipras'ın öğrenci isyan hareketlerinden "Önlük Hareketi"ne liderlik yaptığı lise dönemlerinden süre gelen bir de sevgilisi var. Tsipras'ın lise yıllarından beri aşk yaşadığı Baziana ile 20 yıllık bir ilişkisi var. Çiftin 20 yıllık beraberliğinde iki tane de çocukları oldu.