SON DAKİKA

YSK HDP'nin ikinci başvurusunu da reddetti

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerine yönelik YSK'ya yaptığı ikinci başvuru da reddedildi. HDP, YSK'nın kararının gerekçesini tebliğ ettikten sonra yarın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmaya hazırlanıyor. 07 Mayıs, 2015 08:47 Güncelleme: 07 Mayıs, 2015 08:47 YSK HDP'nin ikinci başvurusunu da reddetti

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın seçim mitingleriyle ilgili olarak YSK nezdinde başvuruda bulunan HDP'nin başvuruları bir bir reddediliyor. Daha önce Erdoğan'ın çeşitli tarihlerdeki mitinglerinde seçimin tarafsızlığını ihlal ettiği ve anayasayı çiğnediği üzerinden YSK'ya başvuran ve olumsuz cevap alan HDP, dün bir kez daha YSK'ya başvuruda bulundu.
Erdoğan'ın 5 Mayıs'ta Tekirdağ'da "Toplu Açılış" adı altında yaptığı mitingle ilgili HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ali Ürküt'ün yaptığı başvuru, bir kez daha YSK tarafından reddedildi.

HDP konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu hukuksuzluğa karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini duyurdu.

HDP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması için YSK'nın resmi kararının HDP'ye tebliğ edilmesi bekleniyor.

Kaynak: 
Yorum Ekle