SON DAKİKA

XANÎ MÜZESİ VE İSHAKPAŞA MEZARLIK MESCİT'İ YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

XANÎ MÜZESİ VE İSHAKPAŞA MEZARLIK MESCİT'İ YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR 15 Eylül, 2014 11:31 Güncelleme: 15 Eylül, 2014 11:31 XANÎ MÜZESİ VE İSHAKPAŞA MEZARLIK MESCİT'İ YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

XANÎ MÜZESİ VE İSHAKPAŞA MEZARLIK MESCİT'İ YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

 

 

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan tarafından başlatılan Ehmedê Xanî Müzesi ve Doğubayazıt Kültür Evi ile İshakpaşa Mezarlık Mescit'inin hızla yapımı yükseliyor.

 

Doğubayazıt Kaymakamı Daştan Doğubayazıt Ehmedê Xanî Müzesi ve Kültürevi ile İshakpaşa Sarayı Mezarlık Mescit'inde incelemelerde bulundu.

 

 

Kaymakam Daştan İlkönce incelemelerine Ehmedê Xanî Müzesi ile Doğubayazıt Kültürevinde başladı.Bilindiği gibi Ehmedê Xanî Müzesi ile Doğubayazıt Kültürevi altı bölümü  örtülüden getirtilen bazlat siyah taşlardan , duvarları ise kerpiçten üstü ise eski stillere uygun kamış ve topraktan yapılacaktıR.Müze içersine nalmumunda yapılmış o günün karakterleri konulacaktır.

 

Daştan burada çalışan ustalarda yapı çalışmaları hakında bilgi aldı.Daha sonra İshakpaşa  Mezarlık mescit'ine  geçerek buradaki çalışmalar hakında bigi aldı.Bu mescit eski yapısına uygun olarak orijinal şekilde yapılmaktadır.

 

 

Kaymakam Daştan İshakpaşa Mezarlık Mescit'inin  ve Ehmedê Xani Müzesi ile Doğubayazıt Kültür evinin  bir bölümü biteceğini,diğer bölümü ise bahara kalacağını ifade etti.

 

Halkın Sesi Haber- Cemal Basut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle