SON DAKİKA

Van'da 'çözüm sürecini' izleme çadırları kurulacak

BDP Kadın Meclisi, PKK'lilerin geri çekilme sürecini izlemek için Van'ın ilçelerinde "Çözüm Sürecini İzleme Çadırları" kuracaklarını açıkladı. 05 Haziran, 2013 02:38 Güncelleme: 05 Haziran, 2013 02:38 Van'da 'çözüm sürecini' izleme çadırları kurulacak

BDP Kadın Meclisi, PKK'lilerin geri çekilme sürecini izlemek için Van'ın ilçelerinde kuracakları "Çözüm Sürecini İzleme Çadırları"na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

BDP Van İl binasında yapılan açıklamaya; BDP Van Eş Başkanı Figen Yaşar, BDP Kadın Meclisi üyeleri Nuran Okay ve Yadüşah Karabulak katıldı. BDP Van Eş Başkanı Yaşar tarihi Diyarbakır Newroz'unun başta Kürt halkı olmak üzere ezilen bütün halklar için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Yaşar, "Amed Newroz'unda Sayın Abdullah Öcalan'ın göndermiş olduğu mektupta, artık silahlı mücadelenin bitmesi gerektiğini söyledi. Newroz'dan sonra demokratik siyaset ve özgür yaşamı inşa etme sürecine bırakan bir dönem oldu. Sayın Öcalan'ın gönderdiği mektubun üzerinden 3 aylık bir süre geçti. Bunun üzerine gerillanın geri çekilme sürecini takip etmek ve süreci takip etmek için bölgede farklı çalışmalar yürütülüyor. Van'da bu süreci takip etmek için Süreci İzleme Komisyonu kuruldu. Bu kurulan komisyon bölgede çalışmalarını sürdürüyor. BDP Kadın Meclisi olarak, Perşembe günü sürece bir zarar gelmesin ve yapılabilecek provokasyonların önüne geçmek için Van'ın ilçelerinde çadırlar kuracağız" dedi.


Çadırlarda nöbetleşe durulacak

Van'ın Gürpınar (Payizava) ilçesinde ilk çadırlarını kuracaklarını dile getiren Yaşar, "Birinci bölge olarak, BDP Kadın Meclisi öncülüğünde Gürpınar'da Çözüm Sürecini İzleme Çadırı kuracağız. Çadır programımıza katılım genel anlamda olacak. Kuracağımız çadırlarımızda nöbetleşme sistemi uygulayacağız. İlçelerinde katılımı ile birlikte ikişer günlük nöbetleşme sistemi uygulanacak. Bu çadırın amacı süreci izleme ve süreç içerisinde yaşanabilecek olan süreci sabote etmeye yönelik eylemlerin bertaraf etme ve süreci sahiplenme olacak" diye belirtti.

Çadır açılışı kitlesel yapılacak

Kuracakları Çözüm Sürecini İzleme Çadırları konusunda Van halkına da çağrıda bulunan Yaşar, "Van halkını sürecin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için süreci izleyecek olan çözüm çadırlarına davet ediyoruz" dedi.

Çözüm Sürecini İzleme Çadırları'na Van'daki sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Yüzüncü Yıl Öğrenci Derneği (YÖDER) ile Barış Anneleri İnisiyatifi de destek veriyor. 6 Haziran günü yapılacak olan ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in de katılacağı açılışın kitlesel olması bekleniyor.

İlki Van'ın Gürpınar ilçesinde açılacak olan çadırın ardından Van'ın Çatak (Şax) ve Saray (Seray) ilçelerinde çadırların kurulması planlanıyor.

Yorum Ekle