SON DAKİKA

Türkler İspanya'da olağan şüpheli sayılacak

Radikal İslamcı teröre karşı sıkı güvenlik önlemleri içeren bir paket hazırlayan İspanya'da Türkiye'den gelen herkes makul şüpheli sayılacak. 15 Ocak, 2015 10:11 Güncelleme: 15 Ocak, 2015 10:11 Türkler İspanya'da olağan şüpheli sayılacak

İspanya İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz haftaFransa'da 17 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırılar sonrası sıkı bir güvenlik paketi hazırladı. Bakanlık tarafından güvenlik birimlerine gönderilen pakette ırkçılık sayılabilecek çok sayıda madde olması dikkat çekti.

TÜRKLER MAKUL ŞÜPHELİ SAYILACAK

Pakete göre Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Suriye ve Lübnan'ın yanı sıra Türkiye'den gelenler makul şüpheli sayılacak.

Polis şüpheli gördüğü bir kişinin pasaportunda Türkiye çıkışı damgası bulduğunda bu şahsı takip edebilecek veya gözaltına alabilecek.

ARAPLARA VİDEO ÇEKMEK YASAK

Güvenlik önlemlerinde en dikkat çeken madde ise Müslüman ve Araplara karşı olan önlemler oldu. İspanyol polisi ülkenin özellikle turistik bölgelerinde veya havaalanı, metro ile otobüs terminalleri gibi yerlerde video çekimi yapan Arapları engelleyebilecek. Aramalarda araçlarında bilgisayar bulunduran Müslümanlar ise bunu ne için kullandığını polise anlatmak zorunda kalacak.

 

Yorum Ekle