SON DAKİKA

Türk üniversite öğrencileri suyla çalışan araba icat etti

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri su ve hava ile çalışan otomobil üretti 10 Şubat, 2013 05:58 Güncelleme: 10 Şubat, 2013 05:58 Türk üniversite öğrencileri suyla çalışan araba icat etti

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri su ve hava ile çalışan otomobil üretti

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, dünyada yeni bir çağın başlangıcı olarak nitelenen hem su hem de havayla çalışan otomobil icat etmeyi başardı.

TÜRK ÖĞRENCİLER H2O'LU OTO İCAT ETTİ

Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri, 'Ciyo' adını verdikleri bir hidromobil araç yaptı.

BENZİNLİYE GÖRE DAHA YAVAŞ

Tek kişilik tasarlanan araç su veya hidrojen tüpüyle çalışıyor ve şimdiden dünyadaki bilim yarışmalarının favorisi olma yolunda ilerliyor. Araçla ilgili bilgi veren ekip kaptanı Melih Emre Yerlikaya "12 kişilik ekibimizle 1.5 yıl boyunca çalıştık. Aracın motoru hidrojen gazını elektriğe çevirerek çalışıyor. Dünyada en çok bulunan element hidrojen. Çünkü her yerde hava ve su var. Yakın zamanda benzin istasyonlarının yerini hidrojen istasyonları alacaktır. Şimdiki amacımız benzinliye göre daha yavaş olan aracı hızlandırmak ve hafifletmek" dedi.

Yorum Ekle