TAM IŞIK GÖRÜNDÜ DERKEN
Kürtlerin demokrasiye ısınmaya başladıkları bir sırada Türkiye'de birden bire provakatif ve garip olaylar peş peşe meydana gelmeye başladı ve olmaya da devam ediyor. Hem de tam karanlık tünelin ucundan barış ışığı göründü derken.Kürtelrin barış içinde yaşamalarını ve sorun larını çözmelerini istemiyorlar.Savaş işlerine geliyor.Demokrasi ile çözümden korkuyorlar ve o yüzden dikkat edilmeli,kurulan tuzaklara düşülmemeli ve sabırlı davranıp oyuna gelinmeme lidir..
Nedenler ortada.
Kürtlerin demokratik bir ortamda kendilerini ifade etmeye başlamalarından ve taraf kazan- malarından rahatsız oldular.Bundan hiç mi hiç hoşlanmıyorlar.Onlar,her gün televizyon kanal larında ve basında Kürtlere bol bol bölücüler,teröristler veya katiller... denilsin, aşağılansın lar ve insan yerine konulmasınlar istiyorlar.Daha dün Türkiye'ye gelen birileri kadar bile saygı ve değer görmesin istiyorlar.Doyumsuz egoları ve aşağılık kompleksleri ancak Kürtlere her gün küfür edilirse tatmin oluyor.
O halde.
Gelin asıl bölücü olan bu provakatörlerin ellerinden silahlarını alalım.
1-Kesinlikle yasadışı hiçbir eylem yapılmamalı.
2-Tüm Türkiye'yi kucaklayan bir politika izlenmeli.
3-Türkiye'nin tüm halklarının kültür,inanç ve etnisitelerine saygı duyulmalı.
4-Türkiye bayrağında herkesten çok Kürtlerin atalarının kanı vardır,daha dün bu ülkeye gelen lerin bayraklı şovlarına karşı bayrağımıza sahip çıkalım.O silahı da ellerinden alalım.
5-Sömürü konusu yaptıkları tüm değerleri onların malıymış gibi olmaktan çıkaralım.
6-Toplumun hassasiyetlikleri daima göz önünde bulundurulmalı
7-Kendilerini bu ülkenin tek saipleriymiş gibi sunanların oyunlarını bozalım.Biz herkeseten
daha çok bu ülkenin asli unsuru ve sahibiyiz ve bunu herkese kabul ettirecek politiklar geliş- tirelim.
8-Unutulmamalı ki 90 yıldan beri bu toplum tek bir düşünce ve şoven duygularla şartlandırıl mıştır.Birden bire değişmesini beklemek yanlış olacaktır.
Ve,
Ağrı-Diyadin örneği.Genelkurmay Başkanlığı Diyadinlilere kadirişanaslıklarından ve asil tavırlarından dolay teşekkür ederek Diyadin halkından gurur duymamızı sağladı.Bundan bile rahatsız oldular o kişiler.Bir Diyadinli kardeşimizin askerlere,biz size insanlığı öğreteceğiz!
diye haykırmasından mutluluk ve gurur duyduk.İnsanımız asildir ve bu tür sıfatlara her zaman layıktır.Hepimiz de bu sıfatlara layık bir milletin fertleri olduğumuzu her zaman göstermeliyiz
Unutmayalım.Provakatör ve gerçek bölücüler sahiplerine şirin gözükmek için her gün Kürtle re küfür etmeyi kendilerine bir vazife addediyorlar.Onlara bu fırsatı verecek,ekmeklerine sağ sürecek durumlar yaratmamak en büyük görevimiz olmalı.Demokratik bir ortamda kendimizi ifade etmenin daha çok lehimizde olacağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız.
Biz bu ülkenin gerçek sahibiyiz,vatan da bizim bayrak da.O bayrakta atalarının kanı olma- yanların milli değerlere bizden daha fazla sahip çıkıp bizi dışlamaya hiç ama hiç hakları ve hadleri yoktur.