Gaziantep'te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Arslan önceki gün görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde ameliyattan çıktıktan sonra serviste dinlenirken, 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastanın 17 yaşındaki torunu tarafından arkasından bıçaklanarak hayatını kaybetmesi üzerine TTB ve SES MYK'ların aldığı karar doğrultusunda hekim ve sağlık çalışanları tüm yurtta olduğu gibi Doğubayazıt'ta da bugün iş bırakma eylemini gerçekleştirdiler.
Doğubayazıt Devlet Hastanesi önünde toplanan SES Doğubayazıt Şubesi üyeleri, Devlet Hastanesi hekimleri, Özel Mediza Hastanesi hekimleri ve sağlık çalışanlarının katıldığı eylemde sağlıkçılara karşı şiddeti kınayıp Dr. Arslan anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.
Meslektaşları adına konuşan Doğubayazıt 2 nolu Sağlık Ocağı Aile Hekimi doktor Harun Yenigün, doktor ve sağlık çalışanlarının mesai kavramı gözetmeden çalıştığına dikkat çekti. Sağlık alanında gerçekleştirilen olumlu gelişmelere rağmen olumsuz durumlarla da karşılaştıklarını kaydeden doktor Harun Yenigün şunları söyledi:
Sağlık kurumlarında giderek artan oranda şiddetin hekimleri karalayıcı, küçük düşürücü, suçlayıcı açıklamalardan ve yorumlardan güç aldığı açıktır. Sağlık Bakanının ve siyasi iktidarın popülist yaklaşımlarla çalışma ortamını her geçen gün sağlık çalışanları aleyhine bozan, katkı katılım payları ile de hastalık giderlerini hastalara ödeten, Sağlıkta Dönüşüm Programının çıkmazlarının sonucu olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını, sorumlu olarak göstermesi nedeniyle gün olmuyor ki bir sağlık çalışanına bir saldırı olmasın. Üç gün önce Doğubayazıt'ta bir doktor arkadaşımız hastaları sırasıyla aldığı için şiddete maruz kaldı. Daha öncesinde Patnos'ta kadın doktor arkadaşımıza saçından sürüklenerek uygulanan şiddet, hastane acillerinde uygulanan sözlü ve fiili saldırılar; bunlar ve benzeri onlarca olay nerdeyse her gün yaşanmaktadır. Ancak idareciler bu olaylar karşısında ciddi bir tutum sergilememiştir e Gaziantep'teki gibi üzücü birçok olaya zemin hazırlamışlardır.
Tüm bu nedenlerden dolayı sağlık emekçileri olarak sağlıkta dönüşüm politikasıyla birlikte hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik her gün artan şiddete dikkat çekmek için yaptığımız çalışmalar sonucu konunun araştırılması teklifi 14 Mart 2012 tarihinde TBMM gündemine getirilmesine rağmen hekime şiddeti münferit bir olay olarak gören iktidar partisinin oylarıyla konunun araştırılması teklifi meclis gündemine bile getirilmedi.
Daha sonra toplanan kalabalık Doğubayazıt Özel Mediza Hastanesi önünde de toplanarak buradan da Mediza Hastanesi Dahiliye uzmanı Faruk Ertürk tarafından okunan basın açıklamasından sonra eylemlerinin ses getirmesi temennisinde bulundu.
Halkın Sesi Haber-Hasan Ertik
Haberler kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.